Verdachte woningoverval opgepakt

Regio 46 keer gelezen

Regio - Een arrestatieteam van de Belgische politie heeft woensdagavond 26 mei rond 18.00 uur in Antwerpen de voortvluchtige Nuretin D. uit Den Haag aangehouden. De 29-jarige man werd gezocht in verband met een gewelddadige woningoverval in Zoetermeer op 4 mei dit jaar.

De 58-jarige bewoner kreeg als gevolg van deze gewelddadige overval een hartaanval en overleed enkele dagen later in een ziekenhuis.

Twee verdachten

Een paar dagen na de overval werd een 20-jarige verdachte uit Den Haag aangehouden. Ook de identiteit van een tweede verdachte, de 29-jarige Hagenaar, was bekend, maar de man was onvindbaar. Politie en justitie riepen daarom de hulp in van het publiek door een foto van de voortvluchtige Nuretin D. in het programma Opsporing Verzocht te tonen. Dit leverde zeventien tips op, maar geen hiervan leidde naar de verblijfplaats van de Hagenaar.

Gevonden

Uiteindelijk ontdekte het rechercheteam dat aan de zaak werkt, op woensdag 26 mei de verblijfplaats van de verdachte. De man bleek zich in Belgi? schuil te houden. Na overleg met de officier van justitie in Den Haag en de Belgische autoriteiten kon de verdachte binnen enkele uren worden aangehouden. De aanhouding werd verricht door Belgisch arrestatieteam (AT), aangezien de Hagenaar bekend staat als vuurwapengevaarlijk.

Zodra de verdachte door Belgi? is overgeleverd aan de Nederlandse autoriteiten, wordt hij in Den Haag binnen drie dagen voorgeleid aan de rechter-commissaris. De eerder aangehouden 20-jarige verdachte zit nog altijd vast. Zowel deze verdachte, als de 29-jarige Hagenaar die gisteren is aangehouden, worden verdacht van betrokkenheid bij de overval waarbij de 58-jarige bewoner kwam te overlijden.

Slachtoffer woningoverval overleden

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant