Minder drukke Koninginnnenach 2010

Regio 23 keer gelezen

Den Haag - De 21ste viering van KoninginneNach is goed verlopen. Naar verwachting kwamen ongeveer 200.000 feestvierders donderdag 30 april naar de Hofstad om de vooravond van Koninginnedag te vieren. Daarmee leek het bezoekersaantal minder dan voorgaande jaren.

Mogelijk was de korte 'regenpauze' die om 22.00 uur tot circa 23.00 uur boven het feestterrein op het publiek neerdaalde daar mede van invloed op. Het aantal aanhoudingen nam dit jaar ook af. Politieagenten hielden in totaal 30 verdachten aan voor vergrijpen variërend van het niet voldoen aan een bevel of vordering, enkele vechtpartijen of openlijke geweldpleging. De politie verwacht dat het grootste gedeelte van de aangehouden verdachten vandaag weer in vrijheid zal worden gesteld.

‘Crowd control’

De avond ging rustig van start. Tot het einde van de avond hielden politieagenten slechts enkele mensen aan. Tijdens het hoogtepunt van de avond, rond elf uur, was het zorgen voor een veilige doorstroom van de mensenmassa het belangrijkste aandachtspunt van de politie. In de vroege ochtend van 30 april nam het aantal incidenten toe. De politie kreeg enkele meldingen van vechtpartijen. De Geneeskundige Dienst (GGD) moest in totaal 24 keer hulpverlenen aan onwel geraakte personen, elf daarvan werden naar een ziekenhuis vervoerd. De EHBO-posten op het evenemententerrein behandelden enkele tientallen personen. Ook hier bleek sprake van een dalend aantal meldingen in vergelijking tot vorig jaar.

Het Regionaal Handhavingsteam Verkeersvoorschriften (RHTV) van politie Haaglanden met ondersteuning van politie Hollands Midden controleerde bestuurders op verschillende locaties op het gebruik van alcohol in het verkeer. Zes bestuurders werden aangehouden, één daarvan moest zijn rijbewijs inleveren. Omstreeks 04.00 uur waren vrijwel alle bezoekers van ‘de Nach’ weer naar huis en kwam het reguliere verkeer weer op gang.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant