Spitten in zompige Scono-grond

Actueel 183 keer gelezen

Nootdorp - Scouting Nootdorp (Scono) had de boomfeestdag twee weken uitgesteld omdat het terrein door de vele regenval te zompig was om te bewerken.

Zaterdag 27 maart was de herkansing en tientallen scouts, hun ouders en andere belangstellenden die wel een spaatje in de grond wilden steken, kwamen gewapend met schoppen, spades, plastic schepjes, kleine tuinschepjes en ander gereedschap naar het scoutingterrein aan de Laakweg.

Voor scoutinghome De Knoop had AH Vrij Groenvoorzieningen b.v. een groot stuk grond klaargemaakt om beplant te worden. Leo Olsthoorn had de sloten gegraven. Dit wordt het terrein waar de scouts straks hun tenten lekker beschut, achter bomen en ander struweel, hun tenten kunnen opzetten.

Boswachter Sco (Bosco) leidde het geheel in goede banen. Hij was niet van plan zelf een schop in de grond te steken, maar hield de wind er goed onder. Aan burgemeester Rik Buddenberg de eer het allereerste boompje (“Volgens mij is het een sering”, dacht Buddenberg) met de door hemzelf meegenomen spade in de grond te zetten.

Hoewel de lucht er dreigend uitzag, bleef het droog en was het prima tuinierweer. De grond waarin de bomen geplant moesten worden was nog wel heel erg blubberig en op sommige plekken bijna moerasachtig. Peter Hennevanger van D66, die met veel plezier een flink gat aan het graven was, zakte tot aan de bovenrand van zijn laarzen de grond in. De naast hem gravende wethouder Kees van der Kraan en burgemeester Rik Buddenberg trokken hem, na hem eerst even zelf te hebben laten worstelen, toch los. Van der Kraan, voormalig voorzitter van Scono, had overigens de allereerste boom op het terrein, maar dan aan de andere kant van De Knoop, ook geplant. Sneu detail is dat het boompje niet heel erg lekker groeit, en binnenkort opgeknapt gaat worden.

Tussen de hard werkende kinderen en hun ouders ontdekte De Eendracht ook Ben de Vries (VVD), die samen met zijn kleindochter een boom plantte en José van Egmond (CDA) met haar dochter. Met elkaar hebben de enthousiaste boomplanters dik driehonderd bomen en heesters, die geleverd zijn door Acer en GroenRijk de Baat, in de grond gezet. Giel van der Helm, van Del Yelmo, zal zorgen dat het terrein, dat het voormalige land van zijn opa is, vrij van mollen blijft.

Peter Hennevanger en José van Egmond konden daarna heel snel thuis de modder van hun laarzen en handen poetsen, want ’s middags moesten ze weer fris en fruitig bij de Rappa-modeshow aantreden. Over de Rappa-show, morgen meer in de Telstar!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant