Handbalheren doen goede zaken

Sport 55 keer gelezen

Pijnacker - De heren van Oliveo Handbal hadden zaterdagavond 13 februari geen problemen gehad met het bezoekende Gemini 2 uit Zoetermeer. Met een afgetekende 42-31 overwinning stapten de Pijnackernaren tevreden van het veld.

Voor de pauze had het eentonige duel al beslist moeten zijn, maar gedurende de eerste dertig minuten stond het vizier (nog) niet scherp. Met een 18-14 tussenstand mochten de bezoekers misschien nog in een goede afloop geloven, maar met Jan Robroeks op de linkerhoek was er geen houden meer aan. Aan het einde van de wedstrijd zakte bij Oliveo de concentratie wat weg, waardoor Gemini in aanvallend opzicht nog iets terug kon doen. 'Welp van de week' Quinten van Woggelum genoot zichtbaar van de overwinning.

De herenselectie van trainer/coach André de Waal maakte het zich zaterdag 20 februari moeilijk in de thuiswedstrijd tegen het Zwijndrechtse Conventus. Beide teams waren erop gebrand om te winnen. Conventus heeft de punten nodig om uit de degradatiezone te blijven en Oliveo mikt nog op de tweede plaats in de zaalcompetitie. Saillant detail is dat Conventus de thuishaven is van coach André.

Vanaf het eerste fluitsignaal was echter wel duidelijk dat de thuisploeg het betere van het spel had en vooral in het eerste kwartier was het kwaliteitsverschil zichtbaar. Met snelle, afwisselende aanvallen werden de bezoekers op achterstand gezet, waarbij de voorsprong opliep naar een verschil van zeven treffers.

Na een kwartier spelen stond er een 11-4 stand op het scorebord. In het vervolg van de wedstrijd hadden beide teams te maken met tijdstraffen, waardoor er een rommelige fase aanbrak. Conventus wist hier het best van te profiteren. In de slotfase, toen Oliveo slechts met vier spelers in het veld stond, zagen zij kans om het verschil terug te brengen. Bij rust stond het 14-11. 'Welp van de week' Julian van Nieukerke was getuige van het coachpraatje in de rust; de strijd was nog niet gestreden.

Op 6 maart speelt Heren 1 de thuiswedstrijd tegen koploper HVV 1 uit Voorschoten. De wedstrijd begint om 20.15 uur in de ballonhal aan de Monnikenweg.

Heeft u ook sportnieuws voor Telstar Online? Neem contact op met martijn@telstar-uitgeverij.nl.