Handbalheren vellen ETC

Sport 19 keer gelezen

Pijnacker - Zaterdagavond 6 februari speelde de herenploeg van Oliveo Handbal een thuiswedstrijd tegen ETC uit Hoogvliet. De wedstrijden tegen ETC zijn vaak ongekend spannend en in het verleden trok Oliveo aan het kortste einde, omdat de tegenstander veelal gebruik maakt van - ongeoorloofde - fysieke middelen. Dit seizoen wist Oliveo al twee keer nipt te winnen. In november had Oliveo zich in de uitwedstrijd met veel moeite naar een nipte overwinning van 24-26 'geworsteld'.

Het spel van Oliveo was zaterdagavond echter van grote klasse en door goed optreden van de scheidsrechters tegen het fysieke en verbale geweld van de bezoekers, had de thuisploeg geen kind aan ETC. Aan de hand van Dennis van Bemmelen - topscorer met zeventien treffers - speelde de ploeg snel en verfrissend handbal. Ook verdedigend stond het team zijn mannetje, waardoor het binnen een mum van tijd 5-1 was voor de thuisploeg. Nadat ETC nog even tegenstribbelde via 7-5 was er geen houden meer aan en was ETC al bij rust geveld met 20-13.

Ook in de tweede helft was Oliveo de betere ploeg, waarbij het vooral gedurende het eerste kwartier liet zien uitstekend te kunnen handballen. Gestaag bouwde het team aan een nog grotere voorsprong, die uiteindelijk maximaal opliep tot een verschil van veertien treffers (34-20).

Dat het de bezoekers niet nog verder op achterstand zette, was te danken aan het wisselbeleid van coach André de Waal, die in de laatste tien minuten een wel erge jonge ploeg in het veld bracht. En nadat de prima spelende junior Johan Streng ook nog eens het veld moest verlaten na een tijdstraf, moest Oliveo de slotminuten zelfs met een man minder spelen. ETC kon hierdoor nog wat terugdoen en de eindstand terugbrengen tot een 37-27 overwinning voor Oliveo. De zege werd behaald onder toeziend oog van een glunderende Welp van de Week Leroy Smit die 's ochtends met zijn welpenteam al kampioen was geworden en die zijn grote neef Dennis met zijn team kwam aanmoedigen.

Zaterdag 13 februari speelt Heren 1 thuis tegen Gemini 2. De wedstrijd begint om 20.15 uur in de ballonhal aan de Monnikenweg. Meer via: oliveohandbal.nl