Tweede prijs voor Burgerjaarverslag 2008

Actueel 25 keer gelezen

Pijnacker- Het Burgerjaarverslag 2008 van de gemeente Pijnacker-Nootdorp heeft de tweede plaats behaald bij de Burgerjaarverslagprijs. De gemeente Oldebroek is de winnaar.

In het juryrapport krijgen Pijnacker-Nootdorp, Rotterdam (derde plaats) en Amersfoort (vierde plaats) een complimenteuze vermelding. De prijs voor het beste burgerjaarverslag is georganiseerd door BMC. Het burgerjaarverslag is een verantwoording aan de gemeenteraad over de gemeentelijke dienstverlening en de wijze waarop de gemeente inwoners betrekt bij de gemeentelijke besluitvorming.

De jury schrijft over Pijnacker-Nootdorp: "Deze gemeente scoort ook dit jaar weer erg goed op alle onderdelen en doet qua score niet veel onder voor de winnaar. Deze gemeente toont aan scherp te blijven op de kwaliteit van de inhoud van het burgerjaarverslag en te weten hoe deze constant te houden".

Het eindoordeel over het verslag van Pijnacker-Nootdorp vermeldt: "De combinatie van het feit dat het merendeel behandeld wordt, dat de digitale beschikbaarheid goed geregeld is en het verslag qua lay-out en taalgebruik toegankelijk is, maakt Pijnacker-Nootdorp terecht een van de topscoorders".

Kortom, een mooi resultaat, waar de gemeente trots op is. Pijnacker-Nootdorp wil het burgerjaarverslag voor inwoners gemakkelijker toegankelijk maken. Daarom is een populaire digitale versie op de gemeentelijke website geplaatst. Kijk op www.pijnacker-nootdorp.nl >bestuur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant