VV Netwerk Pijnacker gaat internationaal

Sport 147 keer gelezen

Pijnacker - Het Limburgse Roermond is dit jaar wederom het strijdtoneel voor top zitvolleybal voor mensen met een lichamelijke beperking. Na de succesvolle wereldkampioenschapen in 2006, zal van 11 tot en met 16 juli 2009 de Eurocup Zitvolleybal Vrouwen en een internationaal jeugdtoernooi zitvolleybal worden gespeeld.

Samen met de European Committee Volleybal for Disabled (ECVD) en de Nederlandse Volleybal Bond (NeVoBo) organiseert de Stichting Promotie Gehandicaptensport Nederland (SPGN) opnieuw een topsportevenement in de Jo Gerrishal in Roermond. Grote doel is wederom een mooi sportevenement neer te zetten. Maar ook het promoten van het zitvolleybal, meer mensen met een beperking aan het sporten krijgen en de publieke belangstelling voor de sport te vergroten.

VV Netwerk Pijnacker heeft de kans gekregen om een team op te stellen wat zal gaan meespelen in het toernooi. Het team zal deelnemen aan verschillende clinics die daar gehouden worden door de professionals (waaronder John Bestebroer, voormalig bondscoach van het Nederlandse Dames team en erediviespeler) en zal zelfs wedstrijden spelen tegen het Nederlandse jeugdteam, Leverkussen (Duitsland) en Limburg (BVC Holyoke).

Het jeugdteam van Netwerk bestaat uit: Walter Bakker, Bart van der Broek, Klaartje Fuchs , Mike van Haarst, Larissa van der Lans, Robert-Jan Tamis, Sybren de Vries en Kirsten Klos. Het team zal worden gecoacht door John Bestebroer en Wessel Klos.

Het team heeft in de voorafgaande weken van dit toernooi intensief training gehad van John Bestebroer en is dus klaargestoomd voor de strijd.

Het programma ziet er als volgt uit:

Zondag 12 juli om 18.30 uur The Netherlands - Netwerk

Maandag 13 juli om 14.00 uur Limburg – Netwerk

Dinsdag 14 juli om 14.00 uur Netwerk – Germany

De strijd om de 3/4e plaats is op woensdag 15 juli om 16.00 uur en die van de 1/2e plaats (finale) op donderdag 16 juli om 10.00 uur.

Netwerk speelt dus op zondag 12 juli om 18.30 uur tegen het Nederlands (jeugd)team in de Jo Gerrishal in Roermond. Aanmoediging is altijd welkom. Dus schroom niet en kom ons aanmoedigen! Netwerk rekent op jullie steun.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant