Open Dag in The Lighthouzz

Actueel 38 keer gelezen

Delfgauw – Er wordt veel gepraat over de jongerencentra. Iedereen heeft wel een mening, maar weinigen zijn er ook daadwerkelijk binnen geweest. The Lighthouzz stelde zijn deuren op woensdag 6 mei open voor alle belangstellenden.

“Ik wilde wel eens kijkje nemen hoe het nu echt binnen is. Je hoort er veel over, maar wat houdt het nu precies in? Het is een kippenhok, wordt de jeugd afgescheept met zo’n kleine ruimte? Ik heb er voor het eerst in de jaren dat ik hier woon een bakkie gedronken. Ze zouden de naam moeten veranderen.”

Dit zijn de meningen zoals gehoord op straat en in The Lighthouzz. Een naamsverandering staat niet op de planning, want The Lighthouzz is trots op zijn naam. Het jeugdhonk is inderdaad wat aan de kleine kant, maar wel erg gezellig. In de toekomst hopen ze samen met de gemeente tot overeenstemming te komen voor een grotere ruimte als het aantal jongeren in de wijk toeneemt.

Skateland

De jongerenwerkers hopen met deze Open Dag zoveel mogelijk belangstellenden te bereiken. Niet alleen de kinderen die de weg al weten, maar ook hun ouders of kleinere kinderen. Jongerenwerker Tobias Becker-Hoff (27) vertelt enthousiast: “We willen niet zulke hoge drempels. We doen hele leuke dingen. Kijk maar naar de meivakantie. Toen zijn we met tien jongens uit Delfgauw en Pijnacker naar Skateland in Rotterdam gegaan, helemaal gratis! We kregen gratis toegang omdat de heropening van de skatebaan totaal verregend was vorig jaar. Er zaten een hoop goede skaters en boarders bij, zelfs ik heb nog op skates gestaan, maar omdat dat al meer dan veertien jaar geleden was, is dat niet echt een succes geworden. Wel erg gelachen!”

Voetbal

Marcel Korporaal schuift aan en vertelt over het zaalvoetbaltoernooi in de Viergang op 28 april. “In de ochtend waren er zes teams van elf tot vijftien jaar en ‘s avonds wel zeven teams van jongeren ouder dan zeventien jaar. Daar waren heel veel nieuwe mensen bij. ’s Middags werd ons combiteam uit Pijnacker-Delfgauw de winnaar, maar ’s avond s was het echt bloedstollend spannend. Het team van Delfshaven/Bospolder stond gelijk tegen Delfgauw met 3-3 na de officiële speeltijd. Delfgauw koos voor een einde door ‘Golden Goals’ en won uiteindelijk van het Rotterdamse topteam dat op papier de gedoodverfde winnaar was. Een eervolle vermelding was er voor het damesteam. Ze verloren alles, maar bleven volhouden. Toen zij dan ook hun enige goal van de dag maakten ging er een euforisch applaus door de zaal.”

Acht tot twaalf

Rik van der Meer is sinds 11 mei bezig met activiteiten voor een nieuwe doelgroep. Die van acht tot twaalf jaar. Dit gaat hij doen in elke kern en in The Lighthouzz is dit op maandagmiddag. "Lekker knutselen, film kijken, sporten zowel binnen als buiten. Het is allemaal mogelijk. Zoals zoveel activiteiten werken de jongerenwerkers volgens het principe: ‘U vraagt, wij draaien’. Kom samen met papa of mama eens binnen en kijk wat er te doen of vertel ons wat je graag wilt. Voor iedereen is er wat leuks te doen."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant