Definitieve besluiten Randstad 380 kV

Gemeente 50 keer gelezen

Pijnacker - In 2010 start het Rijk met de aanleg van de Zuidring; een 20 km lange hoogspanningsverbinding tussen Wateringen en Zoetermeer, waarvan 10 km ondergronds, en wel het gedeelte vanaf Delft tot voorbij de Klapwijkse knoop in Pijnacker Zuid.

Dat de oorspronkelijk geplande 2 km ondergrondse aanleg is uitgebreid tot 10 km, is te danken aan de reacties van inwoners, organisaties en de colleges van B&W van de verschillende gemeenten. Wethouder Kees van der Kraan heeft zich de afgelopen jaren hier volledig voor ingezet en iedere kans voor overleg en debat aangegrepen.

Achtergrond

In januari 2008 is de planologische kernbeslissing (pkb) vastgesteld. Hierin heeft het kabinet bepaald dat er een nieuwe 380kV hoogspanningsverbinding moet komen en waar deze ongeveer moet liggen (het zoekgebied). Het trac? van de hele verbinding is vastgelegd in een rijksinpassingsplan, vastgesteld door de Ministers van EZ en VROM. Daarnaast zijn er nog een aantal vergunningen en ontheffingen nodig geweest van o. a. Gedeputeerde Staten, Hoogheemraden en gemeenten. Bij de gemeente Pijnacker-Nootdorp zijn bijvoorbeeld aanvragen binnengekomen voor het ondergronds aanleggen van infrastructuur, het aanleggen van bouwwegen op bestaande wegen en de bouw van een tijdelijk ketenpark nabij de A13.

Definitieve besluiten

De ontwerpen van de besluiten hebben dit voorjaar ter inzage gelegen. Hierop zijn bij al deze instanties in totaal 159 unieke zienswijzen binnengekomen. Zoveel mogelijk rekening houdend met deze reacties, zijn de besluiten uiteindelijk genomen en door de Ministers van EZ en VROM bekendgemaakt.

Waar kunt u de besluiten inzien

Het rijksinpassingsplan, milieueffectrapport en bovengenoemde aanvragen en besluiten liggen van 15 september t/m 27 oktober ter inzage op het gemeentekantoor in Pijnacker. Tegen een of meer besluiten kan beroep worden ingesteld gedurende de 6 weken van terinzagelegging. Meer informatie over de besluiten of over het instellen van beroep vindt u op www.bureau-energieprojecten.nl. of neem contact op met Bureau Energieprojecten, 070 ? 379 89 79.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant