Avanti door winst de nieuwe koploper

Sport 45 keer gelezen

Ridderkerk – Door de 16-9 winst van Avanti op Bolnes en het verlies van koploper KOAG tegen ONDO bezet Avanti samen met ONDO nu de eerste plaats. Met nog twee wedstrijden voor de boeg wordt het een spannend slot van de zaalcompetitie.

Hoewel de ruime overwinning anders doet vermoeden, speelde Avanti geen beste wedstrijd in sporthal De Beverbol in Ridderkerk. In de sporthal zelf was weinig te merken van de brand die er deze week was geweest in het aanpalende sportcafé. Of je moet zeggen dat Avanti niet vooruit te branden was en dat Bolnes Avanti het vuur na aan de schenen legde. De twee vrije speelweekeinden hadden de ploeg van Steven Mijnsbergen geen goed gedaan. De aanvalspatronen liepen opeens niet meer zo soepel en ook de zuiverheid van de schoten was, vooral in de eerste helft, ver te zoeken. Avanti speelde deze middag met Laura van Leersum op de plaats van de geschorste Kirsten Post.

Avanti kwam op voorsprong door een afstandsschot van Mariska Zuidervaart, maar het was ook Mariska Zuidervaart die vervolgens een kans van 2.5 meter miste en dat is een zeldzaamheid. In de aansluitende tegenaanval werd het direct gelijk. Na de 1-2 van aanvoerder Dé Post en de 2-2 was het de eerste aanval die de eerste twee puntenmarge pakte. Via Ronald Struijk en een omdraaibal van David Post werd het 2-4. Deze marge werd tot halverwege de eerste helft vastgehouden. Het publiek kreeg vervolgens een kwartier lang twee machteloze aanvalsvakken te zien. Het vak van Bolnes kon geen potten breken omdat Avanti zeer goed stond te verdedigen aangevoerd door David Post die bal na bal onderschepte. De Avanti-aanval had wel de kansen maar niet de precisie en zo kabbelde de wedstrijd voort, totdat Bolnes vlak voor rust even de geest kreeg en alsnog op 6-6 kwam.

In de tweede helft was het weer de eerste aanval die de marge op twee doelpunten bracht. Zuivere schoten van Ronald Struijk en David Post (mooie wegtrekbal) resulteerden in 6-8. Het verschil bleef op twee doelpunten tot aan de 8-10. Op dat moment ging het andere aanvalsvak ook weer het volle rendement uit de aanvallen halen en toen was de wedstrijd gespeeld. De pijp was leeg bij de thuisploeg en Avanti kon vrij eenvoudig de wedstrijd uitschieten. Eindstand 9-16.

Doelpunten: Ronald Struijk (4), Dé Post (3), Mariska Zuidervaart (3), David Post (2), Fenna Teunissen (2) en Colin van der Zanden (2)

Aanstaande zaterdag speelt Avanti de laatste thuiswedstrijd van de zaalcompetitie tegen Velocitas uit Leiderdorp in sporthal De Viergang. Aanvang is 19.35 uur en de toegang is gratis.