Integra-actie in Westland en Delft

Regio 17 keer gelezen

Wateringen/Westland - Politieagenten hielden vrijdag 14 november tussen 17.00 uur en 01.00 een Integra-actie. In samenwerking met onder meer de Rijksdienst voor het wegverkeer (RDW), de Gemeentelijke Belastingdienst, Inspectie Verkeer en Waterstaat controleerden de diverse diensten op de Westlandseweg te Wateringen in totaal 380 voertuigen.

Door de agenten werden 121 bekeuringen uitgeschreven voor diverse verkeersfeiten. Opvallend was dat dertien bestuurders met te gladde banden reden. Juist in combinatie met een glad wegdek veel bladderen een gevaarlijke situatie. Een man reed met een ingevorderd rijbewijs en had bovendien teveel gedronken. Hij blies aan het bureau 795 ugl. Bijna vier keer zoveel al wettelijk is toegestaan. De politie liet 380 blaastesten afnemen. Positief was dat slechts een bestuurder teveel had gedronken (795 ugl). Een auto bleek onverzekerd te zijn.

Delft

Ook in Delft organiseerde de politie vrijdagavond 14 november tussen 18.00 en 22.00 uur samen met de Belastingdienst, de gemeente Delft, Toezicht Openbare Ruimte (TOR), Inspectie Verkeer en Waterstaat en Bureau Falsificatie een integrale verkeerscontrole. Op de Schoemakerstraat controleerden de verschillende disciplines 250 voertuigen en moesten alle bestuurders een blaastest afleggen.

Resultaten

In totaal zijn er 90 bekeuringen geschreven, waarvan (opvallend) veertig vanwege niet goed werkende verlichting. Een persoon reed onder invloed met een ingevorderd rijbewijs. Twee mensen moesten nog een openstaande boete betalen die direct werd geïnd. De belastingdienst inde voor een totaal aan 33.000 euro. De gemeente Delft wist 700 euro aan openstaande vorderingen binnen te halen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant