DOP Delfgauw wint Sportiviteitsbeker

Actueel 51 keer gelezen

Delfgauw - Jazzdansvereniging DOP uit Delfgauw en voetbalvereniging DoCoS uit Leiden hebben gisteren de eerste Sportiviteitsbeker gewonnen.

De Sportiviteitsbeker is een initiatief van Sportservice Zuid-Holland en de Landelijke StichtingTegenZinloosGeweld waarbij verenigingen beloond worden voor hun inzet op het gebied van fairplay en sportiviteit. Na rijp beraad kwam de jury unaniem met het opvallende besluit om niet één maar twee winnaars uit te roepen. In de categorie van kleinschalige initiatieven werd DOP Delfgauw geroemd om haar specifieke benadering met aandacht voor elk individu. DoCos kreeg de prijs in de categorie van grote verenigingen waarbij de nadruk ligt op het verenigingsbrede normen- en waardenbeleid.

De twee verenigingen kregen behalve de Sportiviteitsbeker ook een geldbedrag van duizend euro. Vijf andere verenigingen (vv Alexandria’66 en boksschool I believe uit Rotterdam, vv SJZ uit Zoeterwoude, KC Dordrecht en Toerclub Zevenhuizen ‘80) kregen voor hun nominatie tweehonderd euro en een oorkonde. De prijzen werden uitgereikt tijdens het jaarlijkse Sportcongres Zuid-Holland.

DOP Delfgauw maakt kans op 1000 euro

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant