Avanti start met nederlaag

Sport 44 keer gelezen

Voorburg – Na een goede voorbereidingsperiode is Avanti er niet in geslaagd om in de eerste veldcompetitiewedstrijd punten te halen. Tegen kampioenskandidaat VEO kwam de ploeg uit Pijnacker een snelle achterstand niet meer te boven. Eindstand 14-12.

In vergelijking met het slot van vorig seizoen zijn er twee nieuwe gezichten in de basis van Avanti. Colin van der Zanden neemt de plaats in van de geblesseerde Mathijs Kranenburg en doordat Kirsten Post lager is gaan spelen maakt Jiska de Boer weer haar opwachting in de hoofdmacht. Trainer-coach Steven Mijnsbergen moet de eerste drie wedstrijden nog vanaf de kant toekijken omdat hij nog een schorsing uit zit vanuit het vorige seizoen. Zijn plaats wordt tijdelijk ingenomen door Karim Ratoube, de nieuwe trainer van Avanti 2.

Tegenstander VEO staat, evenals Albatros en Nieuwerkerk, te boek als kampioenskandidaat in de nieuwe veldcompetitie. De ploeg uit Voorburg is de laatste jaren een ware kwelgeest voor Avanti, zelden of nooit konden er punten worden gepakt. Toen VEO deze middag direct in de eerste aanval al scoorde en na vijftien minuten op een 3-0 voorsprong kwam, leek Avanti zich mentaal al gewonnen te geven. Toch waren er schotkansen zat, maar de echte zuiverheid ontbrak. Tweemaal kwam Avanti weer op twee punten bij 4-2 en 5-3, maar de ploeg kon de aansluiting niet maken. Voor de rust breidde VEO de voorsprong zelfs uit naar 7-3.

Direct na rust scoorde Jiska de Boer uit een omdraaibal de 7-4 en na de 8-4 waren het Dé Post en Colin van der Zanden die de marge verkleinden. VEO had deze middag duidelijk betere rebound. Waar Avanti vaak na éénmaal schieten de bal kwijt was, kreeg VEO de gelegenheid om per aanval wel twee of drie keer te schieten. Avanti was in de aanval ook slordig in de opbouw, er waren deze middag vele, onnodige passingfouten. Dat vertaalde zich in deze fase ook in Voorburgse doelpunten. Eerst liep VEO uit naar 10-6 en na de 11-7 werd het zelfs 13-7. Pas in de slotfase wist Avanti zich te herpakken, maar kon niet dichterbij komen dan tot op twee punten. Eindstand 14-12.

Doelpunten: Ronald Struijk (4), Dé Post (3), Kitty van der Ende (2), Colin van der Zanden (2) en Jiska de Boer.