Verlies DVRG pakt groter uit

Actueel 25 keer gelezen

Nootdorp - Investeringsmaatschappij en online retailer DVRG, voorheen De Vries Robbé Groep, heeft vorig jaar een groter verlies geleden dan aanvankelijk werd gemeld. Dat heeft het Nootdorpse bedrijf woensdag bekendgemaakt.

DVRG liet verder weten zich, met het oog op de marktomstandigheden, te buigen over het wel of niet doen van ,,noodzakelijke'' investeringen in zijn online retailactiviteiten. Het bedrijf verkoopt via dochteronderneming Shops At Work ict-producten en consumentenelektronica.

De onderneming wilde met de verkoop van vastgoed geld vrij maken voor de beoogde investeringen in de webwinkel, maar de onrust op de krediet- en vastgoedmarkten maakt dat ,,minder aantrekkelijk.'' Het zal daardoor langer duren voordat de online retailactiviteiten voldoende rendement opleveren, aldus DVRG.

Verkoop vastgoedportefeuille

Het bedrijf houdt wel vast aan de verkoop van de vastgoedportefeuille omdat het rendement daar ,,onvoldoende'' is. De huurinkomsten wegen niet op tegen de koste van rente, belastingen en onderhoud. DVRG kreeg in juli toestemming van zijn aandeelhouders voor het uitstellen van de publicatie van het jaarverslag. Dat uitstel was nodig vanwege vertraging bij de overschakeling naar nieuwe software voor de financiële administratie van Shops At Work.

Na de controle van de cijfers door accountants waren aanpassingen nodig van de eerder gemelde resultaten. Het bedrijf leed een verlies van 6,4 miljoen euro in plaats van het in maart van dit jaar gerapporteerde verlies van 5,4 miljoen euro. In 2006 bedroeg het verlies 3,2 miljoen euro. De definitieve omzet werd met 1 miljoen euro naar beneden bijgesteld tot 16,3 miljoen euro in vergelijking met 13,3 miljoen euro in 2006. (AFN)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant