Hagenaars zijn ‘klaar’ met ADO

Sport 31 keer gelezen

Tweederde van de Haagse bevolking vindt dat de gemeente geen geld meer moet steken in de noodlijdende club. Dat blijkt uit een opiniepeiling gehouden in opdracht van Omroep West en het weekblad Den Haag Centraal. Het onderzoek is uitgevoerd door het bureau Multiscope onder 537 Hagenaars. De resultaten zijn daarmee representatief voor het ADO-gevoel onder de Haagse bevolking.

Bijna 50 procent van de ondervraagden voelt zich helemaal niet betrokken bij het wel en wee van de zieltogende club, en nog eens 34 procent maar een beetje. Die geringe betrokkenheid maakt dat maar weinig Hagenaars nog in de buidel willen tasten voor de club.

Zo’n 68 procent van de ondervraagden vindt dat de gemeente niet opnieuw geld moet geven om een dreigend faillissement af te wenden. Investeerders die de club willen redden hebben het stadsbestuur gevraagd om kwijtschelding van een eerdere lening van 6,5 miljoen euro. Daarnaast zou er vers geld naar de voetbalvereniging moeten. Alleen dan zou de club nog kunnen overleven. Slechts eenderde van de Hagenaars voelt daar voor, blijkt uit de opiniepeiling van Omroep West en Den Haag Centraal.

Opvallend is dat mannen en vrouwen en jongeren en ouderen in grote lijnen hetzelfde denken over het financiele verzoek. Alleen als het gaat om opleiding zijn verschillen zichtbaar. Onder lageropgeleiden is de bereidheid om gemeenschapsgeld in ADO te steken relatief veel groter (ongeveer de helft van de ondervraagden in die groep voelt daar wel voor) dan onder hogeropgeleiden. In die laatste groep Hagenaars is de bereidheid voor financiele ondersteuning juist minimaal.

Van alle Hagenaars vindt overigens wel iets meer dan de helft (53 procent) dat de derde stad van Nederland een betaald-voetbalclub zou moeten hebben. Ook over een andere heikele kwestie zijn de Hagenaars heel duidelijk: de club had nooit uit het Zuiderpark mogen vertrekken om in het nieuwe, dure stadion buiten de stad neer te strijken, vindt bijna 60 procent van de ondervraagden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant