Voetbaloverzicht Pijnacker en Nootdorp

Sport 42 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - SV Nootdorp is slecht aan de hervatting van de competitie begonnen. Het ging in eigen huis, tegen het technisch vaardige HVO, met 1-3 onderuit. Bij rust leidde HVO al met 0-1.

Via een strafschop (overtreding keeper Colpa) liep HVO uit naar 0-2. Jeroen van der Kooij was toen al geblesseerd uitgevallen. Via een door Jack van Brummelen benutte strafschop kwam Nootdorp terug tot 1-2. In de ontstane hectiek na dit doelpunt werd de HVO-doelman van het veld gestuurd. Desondanks scoorde HVO toch nog een derde doelpunt.

DSVP leverde een puike prestatie door op vreemde bodem met 0-1 van IJVV De Zwervers te winnen. Dezelfde cijfers als waarmee DSVP de thuiswedstrijd destijds had verloren. Na een moeizame beginfase nam DSVP rond de twintigste minuut het heft in handen. Nadat Wesley Visser een hard schot van zijn voet door doelman Pille gestopt zag en Benjamin Klomp een lobbal op het doel zag vallen was het de mee opgekomen Johny Verhoef die namens DSVP raak schoot (0-1). In de spannende tweede helft trachtte De Zwervers langszij te komen maar de defensie van DSVP hield zich uitstekend staande.

Oliveo kon tegen het Delftse DHL alleen in de eerste helft goed partij geven. Oliveo liet de kansen echter liggen. DHL daarentegen scoorde voor de rust (door Arkesteyn en Van Leewen) tweemaal trefzeker. In de tweede helft zocht Oliveo, met wat wissels in de ploeg, wel de aanval maar kwam niet verder dan een doelpoging waaruit de bal van de lijn gewerkt werd. DHL kwam steeds beter in de wedstrijd en wist nog tweemaal het net te vinden. Kees van Leeuwen scoorde zijn tweede doelpunt terwijl Pascal Massar het kwartet vol maakte.

RKDEO had een slechte dag en raakte, door een 3-0 verlies bij Blauw Zwart, de koppositie kwijt aan Den Hoorn. In de eerste helft had DEO enkele goede scoringsmogelijkheden. Die werden echter niet benut. De Wassenaarse ploeg deed het wat dat betreft beter en kwam op een 1-0 ruststand. Met enkele wissels trachtte trainer Van Doorn het tij te keren, maar het was Blauw Zwart dat doelman Maikel van der Kooij nog tweemaal wist te verschalken. Het derde doelpunt ontstond uit een wat vlot gegeven strafschop.