Verkiezingen Delfland met elf partijen

Regio 32 keer gelezen

Regio - Dinsdag 5 augustus heeft het stembureau van het Hoogheemraadschap van Delfland elf belangengroeperingen officieel geregistreerd.

De registratie van twee partijen is aangehouden. De elf partijen die meedoen tijdens de waterschapsverkiezingen van 13 tot en met 25 november zijn Algemene Waterschapspartij Delfland, Christen Democratisch Appèl (CDA), ChristenUnie, Hollands Tij, Partij van de Arbeid (PvdA), Partij voor de Dieren (PVDD), Sociaal Liberale Partij, Staatkundig Gereformeerde Partij (SGP), Stadsbelangen Delfland, VVD en Water Natuurlijk. Maandag 4 augustus was de laatste dag waarop belangengroeperingen zich konden registreren voor de verkiezingen. Dijkgraaf van Haersma Buma: "Het is mooi dat elf partijen nu deelnemen aan de waterschapsverkiezingen. Dan valt er voor iedereen in november iets te kiezen."

Het stembureau heeft de registratieverzoeken van Trots op Delfland en de Europese (nieuwe) Burgers Water, Wonen & Werk nog niet geaccepteerd. De partijen voldoen niet aan de in het Waterschapsbesluit gestelde eisen voor een registratie. Bij Trots op Delfland kan de naam van de partij misleidend zijn voor de kiezers, tenzij de partij een relatie kan aantonen met Trots op Nederland. Dit is nu niet het geval. De naam van Europese (nieuwe) Burgers Water, Wonen & Werk is te lang. Gevraagd is de naam in te korten tot maximaal 35 tekens. Beide partijen hebben tot en met donderdag 14 augustus de tijd om hun verzoek aan te passen.

De geregistreerde partijen moeten hun kandidatenlijsten nog indienen. Dit kunnen zij doen op donderdag 11 en dinsdag 16 september.

Kijk voor meer informatie over de waterschapsverkiezingen op www.waterzonormaalnietgewoon.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant