Verdachten vast na commotie in Delft

Regio 15 keer gelezen

Delft – Politiepersoneel kreeg 2e Kerstdag om 11.30 uur een melding dat een man met een vuurwapen een vrouw had bedreigd. In de directe omgeving van de Van der Horststraat troffen agenten een 23-jarige vrouw aan.

Zij verklaarde dat zij ruzie had gehad met haar 32-jarige partner. Bij die ruzie wist zij een vuurwapen van de man af te pakken die zij overhandigde aan de agenten. De man zou vervolgens de woning aan de Van der Horststraat ingegaan zijn en had aan de vrouw verklaard dat hij over nog meer wapens beschikte. De directe omgeving van het pand werd door meerdere politieeenheden afgezet en het arrestatieteam van Politie Haaglanden wist korte tijd later de 32-jarige Rotterdammer in de woning te overmeesteren.

In de woning werden geen vuurwapens meer aangetroffen. Wel werden enkele personen uit de woning voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. In een in de buurt aangetroffen personenauto troffen agenten een hoeveelheid drugs en een ploertedoder aan. De 26-jarige eigenaar uit Rotterdam werd ook aangehouden. De 32-jarige man is inverzekering gesteld. Een 27-jarige man die in het pand verbleef werd eveneens aangehouden omdat hij nog circa 1000 euro aan openstaande boetes moest betalen. Medewerkers van Bureau Slachtofferhulp gaan vandaag in gesprek met een aantal buren die flink onder indruk waren van het incident. Zij krijgen slachtofferhulp aangeboden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant