Inbrekers houden geen kerstvakantie

Regio 24 keer gelezen

Regio - Het inbrekersvak blijkt seizoensgebonden. In de zomervakantie signaleert de politie minder inbraken. In de decembermaand daarentegen is weer een stijging te zien. Een inbreker houdt blijkbaar geen kerstvakantie.

Maak het ongenode gasten in deze periode niet te gemakkelijk om binnen te komen. Draai voor het slapen gaan de deur op het nachtslot, haal de sleutel vervolgens uit de deur en leg deze op een plek waar iemand van buiten niet bij kan. Op deze manier voorkomt u dat inbrekers binnenkomen door de deur open te 'flipperen' of te 'hengelen' naar de sleutel.

De politie adviseert ramen en deuren waarop geen zicht is af te sluiten. Terwijl de bewoners elders in het huis zijn, weten dieven binnen luttele seconden binnen te dringen en hun slag te slaan. Sluit dus ramen en deuren goed af, ook als u thuis bent.

Zorg dat waardevolle spullen, zoals een tas of een laptop niet van buiten af te zien zijn. Het intikken van een raam om de waardevolle spullen weg te nemen komen namelijk ook voor. Draai buitendeuren op slot bij het verlaten van de woning. Sluit ook ramen.

Gaat u voor langere tijd weg, zorg dan voor een tijdschakelaar op de verlichting, laat iemand de post weghalen en controleer het hang- en sluitwerk. Zorg er voor dat rondom de woning een 'klimmateriaal' klaar staat.

Ziet u verdachte situaties, noteer dan zoveel mogelijk gegevens: signalement, kleding, kenteken en gevens van het voertuig. Kijk voor meer informatie op www.veiligheidswijzer.nl, www.politiekeurmerk.nl of op www.politie.nl.

› Inbreker op heterdaad betrapt in Noord

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant