Ov-chipkaart Erasmuslijn via automaat

Actueel 89 keer gelezen

Regio - Reizigers op de RandstadRail Erasmuslijn kunnen vanaf 18 december 2007, OV-chipkaarten kopen bij (tijdelijke) verkoopautomaten op de halten Hofplein, Pijnacker Centrum en Den Haag Centraal. De automaten komen in de plaats van de huidige verkoop- en informatiestands op deze halten

.

Bij de verkoopautomaten zijn tegen contante betaling twee kaartsoorten verkrijgbaar. De wegwerp OV-chipkaart met een reistegoed van € 3,50 en de anonieme OV-chipkaart van € 12,- met daarop een saldo van € 4,50. De anonieme OV-chipkaart kan weer worden opgeladen bij een oplaadautomaat die op alle halten langs de RandstadRail Erasmuslijn staan. Voor reizen met een abonnement of reizen met recht op reductietarief (bij 4 tot 12 jaar of bij 65 jaar en ouder) heeft de reiziger een persoonlijke OV-chipkaart nodig. Deze is niet via een verkoopautomaat verkrijgbaar, maar is eenvoudig te verkrijgen via www.ret.nl. Op de verkoopautomaten komt een duidelijke instructie te staan over het gebruik van de OV-chipkaarten die er te koop zijn en telefoonnummers voor vragen of het melden van storingen.

Tijdelijke oplossing

De verkoopautomaten zijn een tijdelijke oplossing totdat medio 2008 de definitieve verkoopautomaten voor de OV-chipkaart geplaatst worden op alle halten. Het besluit over de tijdelijke verkoopautomaten is genomen na goed overleg met reizigersvereniging Rover.

OV-chipkaart alleen bij RET

De OV-chipkaart kan voorlopig alleen gebruikt worden voor de RET-metrovoertuigen op de RandstadRail Erasmuslijn tussen Rotterdam en Den Haag en daarnaast in RET metro, tram en bus. De voertuigen van HTM (RandstadRail 3 en 4) zullen op een later moment geschikt zijn voor reizen met de OV-chipkaart. Overstappers tussen HTM en RET moeten daarom in het bezit zijn van een ander geldig vervoerbewijs, zoals een strippenkaart. Uiteraard zijn ook vervoerbewijzen als de persoonlijke OV-chipkaart, abonnementen, strippenkaart en RET-vervoerbewijzen geldig op de RandstadRail Erasmuslijn.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant