Babbeltruc!

Actueel 24 keer gelezen

Delft – Een 88-jarige vrouw uit Delft is woensdag 23 april om 21.15 uur het slachtoffer geworden van een babbeltruc. De vrouw zat in haar woning aan de Bieslandsekade toen er werd aangebeld. Er stonden twee vrouwen voor de deur die zeiden van een thuiszorgorganisatie te zijn en vervolgens legitimeerden zij zich.

Een van de twee vrouwen vroeg vervolgens aan de bewoonster om een glaasje water omdat ze medicijnen moest innemen. De 88-jarige vrouw liet het tweetal binnen en ze liepen naar de keuken. Daar stonden ze met z’n drieën een tijdje te praten en vervolgens verlieten de vrouwen de woning. Toen de bejaarde mevrouw vervolgens in haar woonkamer kwam, trof ze daar een enorme ravage aan. Vermoedelijk heeft een derde persoon de woonkamer doorzocht. De bewoonster mist een bedrag van driehonderd euro. De ene vrouw was blank met kort blond haar, ongeveer 1.70m lang en ze sprak goed Nederlands. Verder zag de vrouw er goed verzorgd uit.

De andere vrouw was donker, had zwarte ogen, zwart haar in een paardenstaart en ze was in het donker gekleed. De politie komt graag in contact met getuigen. Heeft u op de bewuste avond in de omgeving van de Bieslandsekade twee vrouwen gezien die aan dit signalement voldoen, en mogelijk nog een derde persoon bij zich hadden, neemt u dan contact op met de recherche van politiebureau Delft. Dit kan via 0900-8844. Anoniem kan uiteraard ook via M: 0800-7000.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant