Fakkelwake op Paradeplein in Nootdorp

Actueel 41 keer gelezen

Nootdorp – Vrijdag 7 december, wordt er in Nootdorp van 19.00 tot 20.00 uur een fakkelwake gehouden door Amnesty International.

10 december is al bijna 60 jaar de internationale dag van de Rechten van de Mens; immers in 1948 werden deze rechten in een Universele Verklaring door de Verenigde Naties vastgelegd. Rondom deze datum voert Amnesty International elk jaar wereldwijd actie voor de mensenrechten. Vandaar dat ook in Nootdorp, ter herinnering hieraan, jaarlijks een fakkelwake wordt gehouden. Ook voert Amnesty International deze maand actie voor mensen die in hun land als gewetensgevangene gevangen zitten of bedreigd worden.

Kom in actie

Zoals bijvoorbeeld voor Javier Correa in Colombia. Deze vakbondsleider is samen met andere medewerkers van de vakbond Sinaltrainal met de dood bedreigd als hij zijn werkzaamheden niet beëindigd. Hij zet zich in voor de rechten van werknemers bij de plaatselijke Coca Cola fabriek. Dat is zijn goed recht. Immers iedereen heeft de vrijheid van vereniging en vergadering. Dit is vastgelegd in deze Universele Verklaring van de Rechten van de Mens waaraan nagenoeg alle landen in de wereld, waaronder Colombia, beloofd hebben zich te zullen houden. Inmiddels zijn er in de afgelopen jaren al 2245 vakbondsleden vermoord door paramilitaire bewegingen.Amnesty International vraagt middels een petitie aan de regering om een onderzoek in te stellen naar de doodsbedreiging van Javier. Amnesty International Nootdorp roept alle inwoners van Pijnacker-Nootdorp en omgeving op om samen met Burgemeester Buddenberg de fakkelwake bij te wonen en om een handtekening te zetten onder de petitie voor Javier Correa. Dit kan ook bij de stand op het Paradeplein op zaterdag 8 december op dezelfde plaats. tussen 10 en 15.00 uur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant