Arjan de Hoog wint straaljagervlucht

Actueel 67 keer gelezen

Delfgauw – Twee maanden geleden werd de orchideeënkas van de gebroeders de Hoog aan de Vrederustlaan in Delfgauw op zijn kop gezet.

Tuinder Arjan de Hoog kreeg tijdens zijn werkzaamheden in het plantenbedrijf de verrassing van zijn leven. Plotseling stond er een team van verslaggevers, drie mooie meiden en afgevaardigden van bierbrouwerij Heineken in zijn kas. Hij bleek de winnaar van beertender-actie 'De ultieme kick'. De prijs? Een straaljagervlucht boven Los Angeles!

Het enige wat Arjan de Hoog nodig had om deze prijs te winnen was de code van zijn fustje bier. Hij liet de code achter op de website van de bierbrouwer en wist niet wat de gevolgen zouden zijn. "Ik deed mee om een schort te winnen, lekker makkelijk voor de barbecue, maar dit had ik nooit durven dromen", vertelt Arjan. De orchideeënkweker mocht ook iemand meenemen naar Amerika, dat werd zijn broer Marco. Inmiddels zit Arjan weer veilig met zijn broer Marco aan de eettafel bij zijn ouders in Delfgauw.

De lucht in

Ongeveer twee weken geleden vertrokken de broers naar Amerika voor 'de ultieme kick', zoals de slogan van actie luidde. Zes dagen vakantie, een huurauto en zakgeld, alles was tot in de puntjes geregeld. Op vliegveld Apple Valley in Los Angeles stond zondag 11 november een straaljager (type Jet L39) klaar. "Het was best wel spannend, maar we werden door de piloot op ons gemak gesteld", zegt Marco. Er was nog even een kleine twijfel of de weersomstandigheden optimaal waren, maar ook dat gooide geen roet in het eten. "We gingen echt de lucht in", zegt Arjan. Duizelingwekkende duik- en speervluchten, ze maakten het allemaal mee. "Van mijn ontbijt heb ik twee keer genoten. Daar hebben we ook een foto van, maar die houden we privé", lacht Marco. Maarliefst een half uur vlogen ze, afzonderlijk van elkaar, over de woestijn. "De piloot ging zelfs een keer over de kop een vloog tien meter boven de grond met een enorme snelheid!" Na bekomen te zijn van de 'ultieme kick' stappen de broers, naar eigen zeggen, zo een tweede keer het toestel in. Maar een carrière als straaljagerpiloot zien ze niet zitten. "Laat ons maar lekker tuinen", aldus Arjan.

Orchideeën

Het dagelijkse werk helemaal loslaten is voor de broers moeilijk, dus bezochten ze in Santa Barbara ook nog even een orchideeënkweker van Phalaenopsis en Cymbidiumplanten. "Altijd leuk om even te zien hoe ze dat aan de andere kant van de oceaan doen", zegt Arjan. Tot hun verbazing waren er amper verschillen. "De potjes, de snijtafels en zelfs de potgrond kwam uit Nederland. Het enige verschil is dat de buitentemperatuur daar natuurlijk fantastisch is."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant