Avanti start met verlies

Sport 121 keer gelezen

Voorburg – In de eerste wedstrijd van het nieuwe zaalseizoen is Avanti er niet in geslaagd om kampioenskandidaat VEO punten af te snoepen. De ploeg uit Voorburg had meer scorend vermogen en maakte het Avanti verdedigend zeer moeilijk. Na een 11-8 achterstand bij rust werd het uiteindelijk een 20-15 nederlaag.

Avanti moet het voorlopig even stellen zonder Kirsten Post. Er is toch iets licht ingescheurd in haar enkel en de verwachting is dat zij zeker ongeveer 4 tot 6 weken langs de kant zal moeten toekijken. Zij werd deze avond vervangen door Marieke van Winden.

Aanvankelijk was het Avanti dat het scoreverloop domineerde. De ploeg van Steven Mijnsbergen stond na tien minuten op een 3-5 voorsprong. Maar vervolgens scoorde Avanti een kwartier lang niet. Door de verdedigende druk had Avanti moeite met de passing en de aanvalsopzet. VEO kwam terug en liep zelfs uit naar een 10-5 voorsprong. Met de rust werd de achterstand nog iets verkleind door Avanti (11-8).

Tien minuten na de rust had VEO een gat van zes doelpunten verschil geslagen (15-9) en even leek het erop dat Avanti eenzelfde grote nederlaag zou gaan lijden als op het veld. Zover kwam het niet. Avanti kon mee blijven scoren en de eindstand werd 20-15. Uiteindelijk lag een nederlaag tegen kampioenskandidaat VEO in de lijn der verwachtingen en deze ploeg is dit seizoen, zeker qua rendement, verder dan Avanti. De overwinning van VEO was dan ook zeker verdiend.

Doelpunten: Mathijs Kranenburg (6), Dé Post (4), Ronald Struijk (2), Fenna Teunissen (2) en Jiska de Boer.

Zaterdag 24 november speelt Avanti om 19.20 uur de eerste officiële thuiswedstrijd in sporthal De Viergang tegen KOAG uit Krimpen aan den IJssel. De toegang is gratis.