'Waken voor Nootdorp-scenario'

Actueel 34 keer gelezen

Waddinxveen - De Waddinxveense ondernemersvereniging OVW vreest voor een ‘Nootdorp-scenario’. Daarom drong voorzitter Henk de Bas er vrijdag tijdens de starthandeling van het centrumplan bij de aanwezige wethouders op aan een dergelijk scenario te allen tijde te voorkomen.

“Wij willen er in ieder geval voor waken dat we hier een Nootdorp-scenario krijgen”, vertelde De Bas tijdens zijn rede aan toehoorders en wethouders. “Dat zegt u waarschijnlijk niets, maar de wethouders weten precies wat ik hiermee bedoel.”

Het Nootdorp-scenario betreft het onlangs gebouwde winkelcentrum ‘de Parade’. Het nieuwe winkelgebied in Nootdorp diende ter vervanging van de Dorpstraat, evenals in Waddinxveen een straat waarin reeds vele jaren diverse detailhandel was gevestigd. Menig ondernemer vertrok bij het gereedkomen van het nieuwe centrum naar de Parade.

Een aantal winkeliers bleef echter op de 'oude' Dorpstraat gevestigd, mede doordat de gemeente eerder gedane financiële beloftes niet nakwam. Hierdoor ontstond een verspreiding van winkels. Leegstand en een verdeelde toeloop van de consument was hiervan het gevolg.

Om het Nootdorp-scenario te voorkomen, verlangt de Waddinxveense ondernemersvereniging van de gemeente dat de beschikbare 'winkelmeters' op de Passage verdwijnen.

Bron: Postiljon-Online.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant