Zwerfvuilactie in Pijnacker-Nootdorp

Actueel 39 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp – Een van de ergernissen voor veel burgers is het zwerfvuil in de openbare ruimte. Het is dan ook bar en boos. Bijna overal liggen drinkblikjes, flesjes of lege zakjes. Vaak zelfs in de nabijheid van afvalbakken.

Het is dus een kwestie van gemakzucht. Misschien heeft ook te maken met het verloederingsspook dat hier en daar de kop opsteekt. Het is overigens geen euvel dat alleen in Pijnacker-Nootdorp voorkomt. In het gehele land worstelt men met dit probleem.

Vandaar dat er volgende week, van 10 tot 15 maart, de actie ”Nederland schoon” wordt gehouden. De gemeente Pijnacker-Nootdorp haakt hier op in. Medewerkers van de Wijkteams gaan volgende week op stap om de openbare ruimte van dit afval te bevrijden.

Ook leerlingen van diverse plaatselijke basisscholen zullen inhaken op de schoonmaakactie en massaal door het dorp trekken om dit aan spic en span aanzien te geven. Individueel kan men uiteraard ook een steentje bijdragen. Pijnacker-Nootdorp is dan (voor enige tijd) schoon.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant