Wandelen in Midden-Delfland

Algemeen 54 keer gelezen

Regio - De Midden-Delfland Vereniging organiseert iedere eerste zaterdag van de maand een wandeling door het Midden-Delflandgebied. Aanstaande zaterdag 3 november wordt onder leiding van een gids de Abtswouderoute (11 kilometer) gelopen.

Natuur en cultuur

Midden-Delfland is een gebied met uitstekende mogelijkheden om te wandelen en te genieten van natuur en cultuur. Overal is de stad dichtbij, maar toch is Midden-Delfland een nog tamelijk ongerept weidegebied met smalle polderweggetjes en weidse vergezichten.

Verspreid in het landschap en verscholen in het groen liggen mooie oude boerderijen.

Langs de randen van het gebied zijn de laatste jaren recreatiegebieden aangelegd met plassen en bossen. In de weilanden grazen koeien en schapen. De poldersloten vormen kleine natuurgebiedjes op zich. Langs en in het water groeien bijzondere plantensoorten zoals zwanebloem, watergentiaan, egelskop, pijlkruid en watermunt.

In alle jaargetijden is het goed wandelen in Midden-Delfland om te genieten van natuur en landschap en om de rijke cultuurhistorie van het gebied te ontdekken.

Informatie

Via de email: secretariaat@middendelflandvereniging.nl. Starttijd: 13.00 uur. Prijs: 1 euro (inclusief beschrijving van de wandeling). Als lid steunt u dit gebied en ontvangt u 4 maal per jaar de Midden-Delfkrant vol foto’s en informatie. www.middendelflandvereniging.nl, tel. 06 - 42 10 54 07.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant