Hockeyheren zegevieren in streekderby

Sport 157 keer gelezen

Pijnacker - Na een teleurstellende nederlaag vorige week, had Pijnacker weer iets goed te maken. Heren 1 heeft de mogelijkheid om te laten zien hoe veerbaar ze zijn en wat ze werkelijk in hun mars hebben.

Het team heeft veel talent, een goede teamspirit en is ambitieus, niet onbelangrijk voor wie hogerop wil. Maar wie hogerop wil moet wel winnen en wat is nou een mooiere gelegenheid dan tijdens Supersunday, op je eigen thuishaven?! Berkel en Rodenrijs was de tegenstander voor vandaag, de nummer één-na-laatst van de poule en op papier zou dit ‘gewoon’ drie punten moeten zijn voor Pijnacker. Alleen wordt de wedstrijd niet op papier gespeeld, maar op kunstgras en dus moet Pijnacker gewoon keihard aan de bak. Aan het publiek zal het zeker niet liggen deze zondag, want die is weer in grote getale bij elkaar gekomen om hun Heren 1 aan te moedigen. Een schoolvoorbeeld van ‘de 12e man’. Een steuntje in de rug is altijd fijn, en zeker deze voor deze wedstrijd.

Er is natuurlijk altijd een bepaalde druk om goed te presteren maar vooral na een verlies dat geen verlies had mogen/moeten zijn. Dus zal het Pijnacker lukken om weer op te staan na de struikelpartij bij de Kikkers? Of is de nederlaag van vorige week een valpartij in een diepe kuil...

Tijdens de wedstrijd liet Pijnacker bij vlagen goed hockey zien. Er waren veel goede combinaties te zien en de kansen volgden vanzelf. De tegenstander probeerden er wel doorheen te komen, maar de verdediging van Pijnacker stond sterk vandaag. Met het aanvallende spel van Pijnacker kwamen ook de strafcorners. De eerste verschillende varianten eindigden niet in de goal, maar Pijnacker heeft nog een joker achter de hand: Dirk Hogerzeil. Hij mocht een keer aanleggen voor de sleep, en meteen was het raak: 1-0. Oefening baart kunst zeggen ze wel, en zo is het maar net. Helaas lukte het Pijnacker niet om door te drukken. Het spel werd wat chaotisch en tegenstanders ruiken dat ook. Hier en daar zorgden slordigheden voor onnodige kansen voor de tegenpartij. Het was hangen en wurgen de tweede helft, maar Pijnacker hield zich staande en dat mede door de enthousiaste toeschouwers! Het joelende publiek zorgt net voor dat beetje extra om de wedstrijd winnend af te sluiten, om daarna gezellig met z’n alle te feesten! Blinde Ed zorgde voor een geweldige show en het sfeertje zat er lekker in. Misschien is die gezelligheid op de club wel de grote kracht van Pijnacker. Het zorgt voor plezier op de club en dat zorgt voor weer voor adrenaline op het veld.

De junior van de week, Evelien van Winden, die de wedstrijd gevolgd heeft in het door Sport Sjaak aangeboden en felbegeerde Junior van de week shirt, mocht na de wedstrijd met haar favoriete speler en man van de wedstrijd, Dirk Hogerzeil, op de foto. Uiteraard kreeg zij ook een hockeybal aangeboden door ABN-AMRO mee naar huis.

Pijnacker H1 is weer opgestaan en we gaan die lijn doorzetten! Het wordt hard werken de komende weken, maar het team begint zich nu goed te vormen en de contouren van een team dat promotie kan afdwingen worden langzaam maar zeker zichtbaar…

“Our greatest glory is not in never failing, but in rising up every time we fail.”

Volgende Supersunday is op 11 november, we zien u graag langs de lijn.

Dit is een ingezonden sportbericht. Bent u ook actief in de sportwereld binnen de gemeente Pijnacker-Nootdorp? Stuur uw persbericht in naar redactie@telstar-uitgeverij.nl o.v.v. TelstarOnline. Liefst met foto.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant