HCP Superzondag

Sport 215 keer gelezen

Pijnacker - Zon, gezelligheid, spanning en sensatie; alle ingrediënten, voor een heerlijke dag, waren afgelopen zondag aanwezig op de hockeyclub Pijnacker. De eerste Superzondag is een feit als alle elftallen tegelijk thuis aantreden op het knusse sportpark aan de Sportlaan. Met als hoogtepunt de wedstrijd tussen de heren van HCP 1 en Noordwijk 1.

Na het verlies van vorige week tegen titelkandidaat Pollux uit Vlaardingen, was het zaak voor de heren het thuispubliek te laten zien weldegelijk te kunnen winnen. De ploeg in opbouw mocht vergeleken vorige week twee ervaren krachten in de verdediging verwelkomen, maar ook zij konden niet voorkomen dat de wedstrijd rommelig begon.

De eerste grote kans is voor de bezoekers, wanneer knullig balverlies lijdt tot een snelle counter, die uiteindelijk pas gestopt wordt door een waanzinnige reactie van keeper Florian Dirkse. De aanvoerder houdt zijn ploeg in de deze fase op de been door bij een strafcorner en een nieuwe uitgespeelde kans zijn klasse te tonen.

Opluchting is voelbaar als een strafcorner van Noordwijk op de lat uiteenspat en dit moment wordt aangegrepen om de controle over de wedstrijd te nemen. De bezoekende ploeg laat zich massaal inzakken en slaat juist nu als een sluipmoordenaar toe. Nonchalant balverlies en snel omschakelen brengt Noordwijk een niet te missen kans; 0-1. Enkele minuten later licht na een uitgespeelde corner de 0-2 al in de touwen.

Interim coach Joost Boutkan: “Noordwijk prikte precies waar we kwetsbaar zijn. Ze lieten ons wat meer komen en zette druk op de juiste onervaren spelers. Balverlies en de ruimte die vervolgens op onze helft ontstond strafte zij genadeloos af.“

De rust brengt de roodhemden niet de gewenste ommekeer. Al na 5 minuten een nieuwe kans voor de bezoekers. De gevaarlijk gebleken strafcorner is onhoudbaar en keeper Dirkse kan voor de derde keer vissen. Als 2 minuten later, uit een goed uitgespeelde counter de vrije man gevonden wordt, lijken de spelers van Pijnacker echt gebroken. Koeltjes rond de snelle spits af met een backhand hoog in de touwen; 0-4.

Zelfs de scheidsrechters tonen geen medelijden voor de zwalkende ploeg wanneer niet kordaat wordt ingegrepen op fysiek spel van Noordwijk. Juist als niemand het meer verwacht, rechten de mannen hun rug en zetten aan voor offensief. In de zestiende minuut leidt dit tot een uitstekend uitgespeelde aanval, prima afgerond door aanwinst Jeroen Verlaan. Dezelfde Verlaan, vorige week ook al trefzeker, zorgt nog geen 3 minuten later na wederom een vloeiende combinatie voor meer dan een eretreffer. Zijn tweede goal van de dag doet ook het publiek weer geloven in een stuntje en de 12de man roert zich langs de zijlijn.

Het arbitrale duo grijpt eindelijk in na herhaaldelijk onreglementair afstoppen van, de soms onnavolgbare, Adam van der Puil. Een gele kaart dwingt de boosdoener voor een tijdstraf naar de bank.

Het laatste kwartier is een prachtig voorbeeld voor elk theorieboek over hockey. Ondanks een ondertal is Noordwijk de beste ploeg en kunnen de gastheren niet meer aanzetten op weg naar een stunt. Conditioneel zitten een aantal spelers er volledig door en de ruimtes die ontstaan worden door Noordwijk het best gebruikt voor een aantal gevaarlijk uitvallen. De laatste strafcorner levert echter geen goal meer op en zo blijft de teller op 2-4 staan.

Nog genoeg werk aan de winkel om het aanwezige potentieel te ontwikkelen naar een geoliede machine met titelkansen. Voor Junior van de week Nick van Trigt uit de E4 is de teleurstelling ook groot, maar de handtekeningen van de spelers op zijn, door Foto Patrick gesponsorde shirt maken veel goed. Trots loopt hij met de wedstrijdbal, gesponsord door ABN-AMRO, diep in zijn zak met papa naar de auto. Wat een Superzondag!

Zondag 30 september is er weer een Superzondag, dus een nieuwe kans voor het eerste team om het publiek zijn kracht en talent te tonen.

Dit is een ingezonden sportbericht. Bent u ook actief in de sportwereld binnen de gemeente Pijnacker-Nootdorp? Stuur uw persbericht in naar redactie@telstar-uitgeverij.nl o.v.v. TelstarOnline. Liefst met foto.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant