Traditionele Fietspoldertocht

Algemeen 48 keer gelezen

Pijnacker - De traditionele fietspoldertocht vindt plaats op Tweede Pinksterdag 28 mei. De tocht wordt voor de 21ste maal gehouden en trekt ieder jaar honderden fietsliefhebbers uit de hele regio.

De route leidt de deelnemers dit jaar richting Rotterdam. Via de de Ackerdijkse plassen en de oevers van de Zwet komen de fietsers in de Oostpolder en het Zestienhovenpark. Daar is een mooie gelegenheid om een pauze te nemen op het terras aan het water. Via het historische Overschie en de Oude-Leede leidt de route terug naar Pijnacker. De route heeft een afstand van ongeveer 35 kilometer.

De opbrengsten van de fietstocht gaan dit jaar naar Ipse. Ipse biedt zorg en begeleiding aan mensen met een verstandelijke beperking, zoals op buurtschap Craeyenburch in Nootdorp. Voor de liefhebbers van puzzelen is er zoals ieder jaar en fotopuzzel opgesteld.

Starten kan Tweede Pinksterdag vanaf het clubgebouw van de voetbalvereniging Oliveo aan de Sportlaan in Pijnacker tussen 10.30 uur en 12.00 uur. De kosten van deelname bedragen 2,00 euro, of met medaille 3,50 euro. Kinderen fietsen gratis.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant