Overvaller aangehouden in Delft

Regio 28 keer gelezen

Delft – Een snelle actie van de Delftse politie leidde tot de oplossing van overvallen op twee winkels op dinsdag 8 mei.

Vier verdachten (32 tot 48 jaar) uit Delft werden aangehouden. De eerste overval vond plaats op dinsdag 8 mei om 08.50 uur. Een man liep aan de Hyppolytusbuurt een kapperszaak binnen en bedreigde de medewerkster. Hij dwong haar tot afgifte van geld. Nadat de man een geldbedrag had ontvangen vertrok hij op een fiets. Een zoekactie in de directe omgeving had in eerste instantie geen resultaat. Korte tijd later, om 11.45 uur, vond aan de Van Lodesteynstraat een tweede overval plaats. Het door de 67-jarige eigenaresse van de winkel verstrekte signalement kwam overeen met het signalement van de eerste overval aan de Hyppolytusbuurt.

De politie startte een grote klopjacht in, waaraan circa 25 agenten deelnamen. Korte tijd later zag een surveillance-eenheid op de Staalweg een personenauto rijden.Nadat de personenauto was staande gehouden bleek dat achterin een man lag die voldeed aan het signalement van beide overvallen. Bovendien lag los op de achterbank een hoeveelheid geldbiljetten. De man (een 41-jarige Delftenaar) werd direct aangehouden. De bestuurder (48 jaar) en zijn medepassagiers (32 en 48 jaar) werden eveneens aangehouden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant