Afbeelding

Werkzaamheden fietspad Delft-Zoetermeer

Verkeer 154 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - Vanaf februari 2010 werkt Dienst Landelijk Gebied in de Balij en het Bieslandse Bos aan een nieuw fietspad tussen Delft en Zoetermeer. Inclusief twee tunnels onder de Noordweg en bij de kruising met de Randstadrail.

De tunnel onder de Noordweg is grotendeels af, maar kan nog niet worden gebruikt. Sinds december is het zelfs geheel stil geworden op het bouwterrein. Dit heeft te maken met de werkzaamheden voor de tunnel onder de Randstadrail.

Hier liggen nog drie leidingen in de weg die in de winter niet konden worden onderbroken. Deze leidingen (gas, water en elektra) worden vanaf april 2011 verplaatst, zodat de damwanden en heipalen die nodig zijn voor de tunnel geen schade veroorzaken.

Asfalteren

Het tijdelijk niet gebruiken van de leidingen veroorzaakt geen overlast voor bewoners en bedrijven, de capaciteit wordt overgenomen door overige leidingen in het netwerk. In mei start de bouw van de laatste uitrit van de tunnel onder de Randstadrail.

Dit duurt drie ? vier maanden. Na de zomer is ook deze tunnel klaar en wordt het fietspad geasfalteerd. Als in oktober de aannemer klaar is met de werkzaamheden kunnen fietsers niet alleen veilig door de tunnels, maar ook rechtstreeks van het Bieslandse Bos naar de Balij.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant