Afbeelding
Martijn Mastenbroek

Gemeenteraad ziet burgerinitiatief Visie op het Groen wel zitten

Actueel 741 keer gelezen

Onlangs heeft de gemeenteraad van Pijnacker-Nootdorp zich voor de eerste keer gebogen over een Burgerinitiatief voor het opstellen van een Visie op het Groen. Bijna alle partijen hebben zich positief uitgelaten over dit initiatief, een enkele stond daar gereserveerd tegenover. 

Deze eerste gedachtewisseling heeft nog niet geleid tot een besluit. De Raad heeft aan het College van B&W gevraagd haar te adviseren over dit initiatief. Het College heeft toegezegd om voor de raadsvergaderingen in september haar advies gereed te hebben.

De initiatiefnemers kregen de gelegenheid het initiatief toe te lichten en grepen die kans aan, om een aantal punten aan te snijden, die nog niet op papier waren gezet. Zoals de gewenste doorwerking van de visie in een op te stellen Programma voor het Groen, een SMART document met o.a. kwantitatieve doelstellingen.

Alle partijen spraken vervolgens hun waardering uit voor het initiatief. Daarbij werden termen gebruikt zoals lof, positieve oproep, gelukkig met dit initiatief, fantastisch, goede zaak en dergelijke. Slechts één fractie (VVD) twijfelde over het nut van het voorstel. Wethouder Jense stelde zich wat gereserveerd op, omdat er veel aannames in dit initiatief zouden zitten terwijl het onderwerp groen in veel beleidsstukken aan de orde komt. De overgrote meerderheid van de Raad koos er voor dit initiatief verder in behandeling te nemen. Afgesproken is dat het burgerinitiatief in september met een advies van de zijde van het college weer in de gemeenteraad wordt besproken.

Naar aanleiding van de eerdere publicatie over dit onderwerp zijn er bij de initiatiefnemers opvallend veel positieve reacties ontvangen. Natuurlijk wordt iedereen die heeft gereageerd op de hoogte gehouden van het verdere verloop van de behandeling van dit onderwerp door de gemeente. Belangstellenden kunnen zich aanmelden per mail: burgerinitiatiefgroenpn@gmail.com.


Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant