Afbeelding

Aanmelden Kindertuinen Nootdorp gestart

Actueel 1.036 keer gelezen

Nootdorp - Dit jaar kunnen er weer veertig kinderen tuinieren bij Kindertuinen De Keizerhof Nootdorp. Helaas moest in 2020 de tuin vanwege de corona-beperkingen gesloten blijven maar dit jaar zijn alle kinderen van zes tot twaalf jaar die zich aanmelden weer welkom. Het tuinseizoen start op 7 april en duurt tot eind september. De kosten bedragen € 46,50 per kind.

Bij de Kindertuinen gaat het er vooral om dat de kinderen zelf actief in de weer zijn met alles wat met het kweken van groenten te maken heeft. Kinderen vinden het super leuk om buiten bezig te zijn met zaaien of poten van plantjes, het water geven met een gieter, onkruid wieden etc. Vooral in corona-tijd is het voor hen een fijne positieve tijdsbesteding in de buitenlucht. Tuinieren lokt de kinderen naar buiten, weg van het computerscherm. Spelenderwijs leren ze over alle natuur op en rond de tuin aan de Laakweg 2D.

Bij De Keizerhof worden op speelse wijze en conform de RIVM-richtlijnen alle tuinwerkzaamheden eerst door volwassen vrijwilligers aan de kinderen uitgelegd. Als de kinderen na enkele weken de door henzelf gekweekte groenten en bloemen kunnen oogsten dan zijn ze apetrots! Hun hele tuinopbrengst mag mee naar huis en dus eten ze er thuis smakelijk van. Bijvoorbeeld tomaten, radijs, uitjes, prei, courgettes, aardappels, boontjes, sla. Alles op de tuin is biologisch geteeld, dus gezond!

Meer informatie leest u op www.kindertuinen-nootdorp.nl. Via deze site kunnen de kinderen tot eind maart worden aangemeld. Mocht u nu nog twijfelen, dan doet u er verstandig aan om nu toch alvast een interesse-mailtje te sturen naar secretaris@kindertuinen-nootdorp.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant