Lidy Moesmans met haar eigen paard Eye of the Tiger!
Lidy Moesmans met haar eigen paard Eye of the Tiger!

Plezier centraal bij Hippisch Centrum Nootdorp

Actueel 2.636 keer gelezen

Het is alweer bijna zestien jaar geleden dat Manege De Molenkamp aan de Oudeweg in Nootdorp Hippisch Centrum Nootdorp werd. Lidy Moesmans en haar zoon Tim namen ‘het paardenbedrijf’ over en gaven het meteen een nieuwe naam.

Het vijftienjarig bestaan zou dit voorjaar worden gevierd maar viel door corona in het water. Intussen gaan de activiteiten bij het HCN zo veel mogelijk door maar wel veilig en verantwoord. De jeugdlessen kunnen nog wel doorgang vinden maar wat betreft de activiteiten van de volwassenen en ook qua wedstrijden zijn er veel beperkingen.

Bij het HCN staat ongeveer honderd paarden en pony’s. Deels van mensen zelf en deels van het bedrijf. Het is iedere dag een gezellige boel met veel mensen die af en aan lopen voor het verzorgen van de dieren en voor de lessen en trainingen. Je kunt bij het HCN aan dressuur, springen en cross doen. Dat laatste is eigenlijk springen met natuurlijke hindernissen.

Lidy en Tim zijn van oudsher echte paardenliefhebbers. Intussen is Lidy zeventig maar nog volop bij het bedrijf betrokken. Tim begon er op zijn 24ste en is intussen veertig. Moeder en zoon hebben de taken keurig verdeeld. Ze hebben zes mensen in dienst.

De filosofie van het Hippisch Centrum Nootdorp is dat iedereen er met plezier naar toe gaat en met een lach op het gezicht weer vertrekt. Je moet lol hebben in het bezig zijn met de paarden en met de lessen en eventuele wedstrijden. Tegelijk wordt er natuurlijk wel heel serieus lesgegeven door de goed opgeleide instructeurs.

Lidy kijkt vanuit de kantine naar buiten en zegt dat er een groepje beginners aan het ‘lesrijden’ is. De centrale ruime ligging van het HCN is bijzonder. Vanuit de kantine heb je een weidse blik en als dan ook de zon nog mooi onder gaat, dan het is helemaal genieten geblazen bij het Hippisch Centrum Nootdorp.

De centrale ruime ligging van het Hippisch Centrum Nootdorp is opvallend. Het paardenbedrijf trekt liefhebbers uit de hele regio.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant