Afbeelding

Bijna niks verdienen en toch durven investeren

Algemeen 1.865 keer gelezen

Nootdorp - Het Witte Paard in Nootdorp is een van de voorbeelden van ondernemers die door corona de verdiensten tot nul zagen dalen en toch ‘de euvele moed’ hebben om te investeren en te vernieuwen. Piet Vergeer en zijn bedrijfsleider David Schut vertellen dat ze de entree bouwkundig wilden aanpassen en de zogenoemde Mexicaanse zaal helemaal aan het verbouwen zijn. Directeur Bedrijven Fabian van der Horst accountmanager Frank Hordijk die vanuit Rabobank actief en betrokken zijn in deze regio, gingen vorige week bij het Witte Paard in Nootdorp ‘een bewonderend kijkje nemen’. 

Piet Vergeer vertelt op veilige afstand in de fraaie Gildezaal die grenst aan de Meesterzaal dat het Witte Paard in de periode tussen maart en mei 22 huwelijksfeesten op de planning had staan. De meeste zijn uitgesteld, dus komen nog wel een keer terug. Zijn eigen zoon gaat binnenkort trouwen en heeft het geplande dansfeest omgevormd tot een diner voor een beperkte groep familieleden en vrienden.

Pannenkoeken
Intussen is het Pannenkoekenrestaurant Howdy’s op de eerste verdieping weer voorzichtig heropend per 1 juni. Normaal is de capaciteit 250 personen maar nu blijft het tot 1 juli beperkt tot dertig mensen die tegelijk aanwezig mogen zijn. “Voorafgaand aan de heropening hebben we ervoor gekozen om zeven dagen per week een afhaal- en bezorgservice voor Howdy’s te creëren. We hadden hier nu toch de capaciteit voor. De reacties hierover zijn zeer positief; mensen hadden ons toch een beetje gemist”, aldus Piet Vergeer. Per 1 juli gaat het aantal bezoekers van het restaurant overigens naar de honderd en zo komt Howdy’s weer langzaam op gang.

Hopelijk gaat het restaurant/partyzalencentrum zo snel mogelijk weer de gestrekte draf of galop hanteren die er al meer dan een halve eeuw in zit. Eerst aan de Koningin Julianastraat in het centrum van Nootdorp aan de rand van de drafbaan waar nu Winkelcentrum Parade te vinden is en de laatste twintig jaar aan de Gildeweg, vlakbij de oprit/afrit A12 en op een steenworp van Hotel Van der Valk Nootdorp.

Paradepaardje
Voor de regionale Rabobank is het Witte Paard letterlijk een paradepaardje. Met bewondering horen Fabian en Frank de ondernemingsvisie van Piet Vergeer aan, die natuurlijk even moest slikken toen bleek dat al die feesten, huwelijken, partijen en grote en kleine samenkomsten van de baan gingen door corona en ook nog eens het pannenkoekenrestaurant in één klap tot stilstand kwam op zondag 15 maart. Ga er maar aan staan: geen Nootdorps Kermisfeest en ook geen Oktoberfest, een van de ‘neuigkeiten’ van de laatste jaren van Vergeer en de zijnen.

En dan toch gewoon het plan om zaal 3, de Mexicaanse Zaal, volledig te verbouwen tot een eigentijdse moderne strakke zaal waar huwelijksparen en andere feestjesorganisatoren straks weer heel graag gebruik van maken.

“De zaal leent zich heel goed voor een feest met tussen de veertig en de zestig gasten, maar je merkte de laatste jaren dat de mensen er steeds wat minder enthousiast over werden. Prima zaal maar qua sfeer niet meer helemaal passend bij deze tijd”, zegt bedrijfsleider David Schut.

Er was durf voor nodig om het verbouwingsplan toch door te zetten, met als voordeel dat in coronatijd helemaal niemand last heeft van de bouwoverlast. Zodra corona hopelijk achter de rug is, staat het Witte Paard weer paraat met een uitgebalanceerd aanbod aan zaalfaciliteiten met de best denkbare ventilatie. Ook daarin wordt meteen flink geïnvesteerd.

Financieren
De Rabobank had alle vertrouwen in de plannen en wilde graag ‘een stukje’ mee financieren. Fabian en Frank vertellen dat hun werk gedurende de coronacrisis behoorlijk intensief is. Veel meer ondernemers aan de lijn, soms tot in de late avond, waarbij de bankmensen behalve bankier, financier en bedrijfskundig begeleider ook vaak een luisterend oor op andere vlakken kunnen bieden.

Frank Hordijk: “Het is heel verschillend. Veel sectoren en ondernemers draaien gewoon goed door of hebben tijdens corona nog meer werk. Andere sectoren en bedrijven kwamen geheel of gedeeltelijk tot stilstand. Ondernemers reageren allemaal anders. De een weet het even niet meer en zit in zak en as. En een ander wordt juist hyperactief en begint meteen creatief nieuwe plannen te maken.”

Rabomensen
Fabian voegt er aan toe dat het werk van de Rabomensen – thuis op zolder - dynamischer en socialer is geworden. “Het is ook dankbaar werk, om ondernemers zo goed mogelijk te begeleiden, ook in samenspraak met de overheden die belast zijn met de diverse steunregelingen. We moeten rekening houden met een behoorlijke economische krimp. Je ziet bedrijven uitvallen, maar je ziet ook nieuwe bedrijven heel snel naar voren komen en stormachtig groeien. Het is mooi om te zien dat ondernemers moedig zijn en de visie en het lef hebben om over de dag vandaag heen te kijken, zodat ze straks klaar zijn voor het nieuwe normaal. Het Witte Paard is daar een prachtig voorbeeld van.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant