Logo telstar-online.nl
Dorothea en Eline bij het plexiglascherm dat bij de balie voor veiligheid zorgt.
Dorothea en Eline bij het plexiglascherm dat bij de balie voor veiligheid zorgt.

JewelEar is helemaal coronaproof

  •   keer gelezen

Al meer dan zeven jaar is JewelEar de gehoorspecialist in Nootdorp. De laatste jaren beschikken Eline Ruiter en haar collega-audicien Merel en assistent Dorothea over een ruime winkel aan de Drafbaan aan de zijkant van winkelcentrum Parade. Daardoor hebben ze nu de mogelijkheid om helemaal coronaproof, verantwoord en veilig te werken.

“De eerste weken van de coronacrisis waren we noodgedwongen gesloten omdat we tot de vitale beroepen behoren nu voor de derde week alweer open. De openingstijden zijn hetzelfde gebleven, van dinsdag tot en met zaterdag van 9.00 uur tot 17.00 uur. We hebben in de winkel de nodige aanpassingen gedaan en regels gesteld. Bij de balie hebben we een doorzichtig plastic scherm aangebracht. Verder hebben we de spreek- en behandelkamers zo ingericht dat de audicien en de cliënt op anderhalve meter afstand van elkaar met elkaar in gesprek kunnen gaan. Zodra er behandelingen nodig zijn waarbij het oor bekeken moet worden of apparaten geïnstalleerd moeten worden, hanteren we beschermende middelen. De cliënt en de audicien krijgen dan beide een mondkap en uiteraard werkt de audicien met handschoenen. Verder maken we de hele winkel met alles erop en eraan regelmatig schoon met desinfecterende middelen. Wij kunnen zo echt verantwoord en veilig werken en onze cliënten van dienst zijn”, aldus Eline die daar nog aan toevoegt dat ze natuurlijk de regels van het RIVM volgt en ook de richtlijnen van de brancheorganisatie. Daarnaast heeft ze nog contact gehad met KNO-artsen in het Reinier de Graaf en een audioloog in Leiden.

Ze vertelt verder nog dat er maximaal steeds twee cliënten binnen kunnen zijn. Voor echtparen is dat wel eens lastig. De regel is dan dat de partner buiten even moet wachten. Verder is toiletgebruik ook even niet mogelijk. Dat kan immers een besmettingshaard zijn. JewelEar levert zo veel mogelijk maatwerk. Als mensen echt niet naar de winkel/praktijk kunnen komen, dan wordt er gezocht naar een oplossing. Het uitgangspunt is en blijft dat JewelEar voor mensen van iedere leeftijd met een gehoorprobleem op zoek gaat naar de meest optimale hooroplossing.

In de behandelkamers is voldoende afstand te creëren tussen audicien en cliënt. Bij behandelingen worden beschermende middelen ingezet.

Bij de werkwijze hanteert deze zelfstandige winkel, die ook een vestiging heeft in Gouda, vier woorden die met een p beginnen. De vier p’s zijn: professioneel, persoonlijk, positief en prettig. Eline, Merel, Dorothea en hun collega’s nemen alle tijd voor de cliënt/patiënt. De basis is vakkennis en kunde. Doordat JewelEar een zelfstandige audicien is – en dus geen onderdeel van een keten – heeft men op alle fronten de vrijheid om eigen keuzes te maken. JewelEar maakt gebruik van alle denkbare goede merken en zoekt samen met persoon in kwestie altijd naar de beste blijvende oplossing voor het gehoorprobleem.

Natuurlijk zijn de ouderen een belangrijke groep maar vergeet niet dat ook kinderen, jongeren, kortom mensen van alle leeftijden met gehoorproblemen te kampen kunnen krijgen. De technische mogelijkheden zijn de laatste jaren zo ontzettend groot geworden, dat er eigenlijk voor ieder probleem een oplossing op maat mogelijk is. Daarbij tekent Eline aan dat JewelEar ook op het gebied van preventie – het voorkomen van gehoorproblemen – veel te bieden heeft.

Het gevolg van de technische ontwikkeling van de voorbije jaren is, dat het assortiment van de audicien enorm groot is geworden. Dat is in de winkel aan de Drafbaan voorhanden en als het er niet is, dan komt het daar binnen de kortste tijd. Maar… De mensen kunnen sinds kort ook gebruik maken van de webshop die Eline en haar collega’s meteen zijn gaan optuigen en uitbreiden na het uitbreken van de crisis. Het hele arsenaal van de audicien is via de webshop te bestellen: batterijen, accessoires, schoonmaakmiddelen, tv-sets tot en met de hoortoestellen zelf. Daarnaast heeft JewelEar ook de mogelijkheid tot videobellen.

Uiteraard blijft het allemaal maatwerk en is een deskundig advies en goede begeleiding door de professionele audicien van groot belang. En dus blijft winkelbezoek vaak broodnodig. Met de genomen maatregelen moet dat lukken en de praktijk wijst uit dat dit ook zo is. “We zijn nu voor de derde week weer open en sinds vorige week zie je het aantrekken. Het is echt verantwoord om weer langs te komen en natuurlijk is het prima om eerst te bellen of te mailen en dan een afspraak in te plannen.”

JewelEar
Drafbaan 30
2632 GB Nootdorp
015 740 0400

nootdorp@jewelear.nl
www.jewelear.nl/webshop 

Meer berichten