Afbeelding

Buddy Netwerk maakt mensen blij met tulpen van G&P Flowers en Plants

Actueel 1.022 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - Stichting Buddy Netwerk is al meer dan dertig jaar specialist in het bieden van 1-op-1 buddyzorg voor mensen die tijdelijk versterking en ondersteuning nodig hebben. Dat kunnen kinderen zijn, maar ook ouderen die alleen zijn of beginnende dementie hebben of mensen die chronisch ziek zijn.

Via Buddy Netwerk krijgen ze een buddy die een jaar lang een dagdeel per week of een dagdeel per twee weken bij ze op bezoek komt om bijvoorbeeld iets gezelligs te gaan doen als een wandeling maken, koekjes bakken of een goed gesprek voeren.

“Door de coronacrisis is fysiek contact bij mensen thuis nu helaas niet meer mogelijk”, vertelt Marjolijn Maas, coördinator bij Buddy Netwerk. “Al het contact met de buddy moet nu via de telefoon, appen of videobellen. Dat soort contactmomenten zijn juist in deze tijd van groot belang maar het echte contact wordt natuurlijk gemist.”

Om mensen met Pasen een hart onder de riem te kunnen steken benaderde Marjolijn Piet van Buijtene van G&P Flowers & Plants, de bloemenwinkel op de hoek van de Kerkweg en het Emmapark in Pijnacker. Piet was meteen enthousiast en stelde schitterende boeketten tegen een aangepaste prijs ter beschikking. Zo konden Marjolijn en Nora de Graad dankzij de hulp van Michel Maat en zijn hippe volkswagenbusje op Tweede Paasdag 22 prachtige bossen Tulpen bij mensen in Pijnacker-Nootdorp en Delft bezorgen.

De actie was een groot succes. “Je merkt dat een echt gesprek even de dag breekt”, vertelt Marjolijn. “Het was een mooie verrassing en de mensen waren blij dat ze weer even gezellig, op gepaste afstand, een gesprek konden voeren. We proberen natuurlijk zoveel mogelijk contact te houden met onze cliënten. We bellen ze minimaal een maal per week en als er behoefte is aan meer contact dan komen we in actie.”

Buddy Netwerk is er voor mensen die een steuntje in de rug goed kunnen gebruiken en voor onze Buddy’s is het heel dankbaar werk, er ontstaan vaak mooie persoonlijke contacten. Met een klein gebaar kan je mensen helpen of blij maken. Dat blijkt wel uit deze bloemenactie!

Ook Buddy worden? Kijk op buddynetwerk.nl of volg ons via social media.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant