Afbeelding

Zorgwethouder Hanneke van de Gevel volgt coronacrisis op de voet

Actueel 1.513 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - Bij een aantal inwoners van Pijnacker-Nootdorp is zoals bekend het coronavirus inmiddels officieel vastgesteld. Een deel van deze inwoners maakt het gelukkig weer goed.

Zorgwethouder Hanneke van de Gevel van Eerlijk Alternatief volgt de laatste stand van zaken uiteraard op de voet. "Ik heb vanmorgen gekeken naar het debat in de Tweede Kamer. Daar waren allemaal specialisten aan het woord. Het is opvallend dat vijftig procent van alle corona-patiënten in Brabant en Limburg woont. Boven de rivieren is er sowieso dus nog zorgcapaciteit genoeg. Onder de rivieren trouwens ook nog steeds hoor", zegt de in Brabant getogen wethouder en oud-verpleegkundige.

Het College van Pijnacker-Nootdorp krijgt van de GGD vanwege de privacywet geen namen door van besmette inwoners. "We kunnen ze dus niet persoonlijk een hart onder de riem steken, maar ik sluit mij aan bij burgemeester Francisca Ravestein, die in een verklaring iedereen heel veel sterkte heeft gewenst. Ik hoop persoonlijk ook dat iedereen deze slechte tijd goed doorkomt. Ik wil nogmaals benadrukken dat het heel erg belangrijk is om alle regels op te volgen. Houd afstand in de rij bij de kassa en was je handen. Dat is echt heel erg belangrijk. En niet even snel, nee 20 seconden!", besluit ze.

Kijk voor alle actuele gemeentelijke informatie op pijnacker-nootdorp.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant