Bij Smit Mode geniet iedereen
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227763&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo telstar-online.nl
Saya, Riet, Sijbrand en Hanny helpen ook vrijdagavond om kwart over negen nog lol in hun werk!
Saya, Riet, Sijbrand en Hanny helpen ook vrijdagavond om kwart over negen nog lol in hun werk!

Bij Smit Mode geniet iedereen

  •   462 keer gelezen

Nootdorp - Medewerkster Hanny is er vanaf het begin bij en werkt dus al zeven jaar bij Smit Mode Nootdorp. Nooit een dag zonder plezier. "Het bedrijf is professioneel, we hebben een ontzettend leuk team en we vinden het allemaal geweldig om allerlei verschillende mensen mooi aan te kleden", zegt Hanny terwijl ze aan het eind van de vrijdagse koopavond het contante geld even ordent. Ze kan zelfs tellen en praten tegelijk.

Dat we drie minuten voor negen komen binnenlopen in de prachtige winkel in de Parade is geen enkel probleem. Als we om half tien maar klaar zijn want dan sluit de garage. De grote man, Sijbrand Smit, is er ook bij omdat vaste Nootdorpman Jeffrey Boensma even uit de roulatie is.

Jeffrey kan altijd mooie verhalen vertellen over de 'bruidegomspakken' van Smit Mode.  Maar dat kan Sijbrand ook. Hij zegt dat Smit Mode een prachtige collectie heeft en dat je er ook terecht kunt voor een 'pak dat helemaal op maat wordt gemaakt'. Op zijn telefoon laat hij een zelfverzekerde bruidegom zien die bij binnenkomst al meldde dat hij een 'poederrose trouwpak' wilde. Aldus geschiedde. Groen is ook een kleur die veel wordt gekozen. Dus plechtige gelegenheden zijn al lang niet meer voorbehouden aan de kleur blauw. Van voor tot achter  en van begin tot eind word je als aanstaand bruidegom naar het gewenste kostuum geleid. Sijbrand zegt dat veel mannen kiezen voor niet al te stijf. Linnen en katoen zijn een optie, in combinatie met leuke strikken en/of bretellen.

Smit Mode is een familiezaak met een historie die terug gaat tot 1872.  De overgrootmoeder van Sijbrand was hoedenmaakster en haar echtgenoot zeilmaker. Het waren ondernemers met een breed 'warenhuispakket' en dat is door de volgende generaties voortgezet. De opa van Sybrand overleed jong en toen zijn vijf kinderen – drie zoons en twee dochters – alle vijf in het bedrijf wilden blijven, bleek een groot warenhuis van zeshonderd meter in Alblasserdam toch te klein voor vijf gezinnen. En dus werd in Papendrecht een tweede winkel geopend, in Hendrik Ido Ambacht een derde, enzovoort. Smit Mode is nu in tien plaatsen gevestigd met in totaal achttien winkels.

Sinds zeven jaar ook in Nootdorp en met veel plezier en succes. Een groot trouw klantenbestand keert regelmatig terug in de winkel waar vakkundige mensen werken die in staat zijn om iedere persoon blij en gelukkig de winkel uit te laten gaan. Zo happy dat zij/hij ook weer terugkeert.

Medewerkster Riet werkt al heel lang in de mode en nu twee jaar met veel plezier bij Smit Mode. "Ik vind het altijd weer een uitdaging om mensen zo ver te krijgen dat ze buiten hun eigen kledingcomfortzone durven te stappen en dan later terugkomen met het verhaal dat ze ontzettend veel complimenten hebben gekregen. Natuurlijk omdat ze er verrassend anders uit zagen."

Het is altijd een wisselwerking tussen de klant, de medewerker of – ster en het beschikbare pakket. Dat is bij Smit Mode heel groot en als iets er fysiek niet is, dan kan het heel snel ter plaatse zijn. De huidige mode helpt lekker mee want die is heel kleur- en vormenrijk. Zeker bij de vrouwenmode zie je heel veel prints en heel veel warme kleuren. 

Medewerkster Saya studeert doordeweeks Communicatie en Informatica in Tilburg maar blijft in het weekend lekker bij Smit Mode werken. Sijbrand vertelt dat hij de hele week druk is met inkoop, marketing, strategie, nieuwe technieken enzovoort, maar dat de vrijdagavond en de zaterdag de mooiste werkmomenten zijn. Dan staat hij in de winkel en is hij lekker de hele dag met mensen bezig.

"Het echte winkelwerk is de basis van alles en dat blijft het leukste", zegt de man die tot slot nog even meldt dat SMIT eigenlijk een afkorting is van: Service, Mode, Innovatie en Talent. Over innovatie gesproken: binnenkort hangen bij Smit Mode schermen waar je een kledingstuk voorhoudt en dan verschijnt er een model in beeld die het kledingstuk draagt met verschillende combinatiemogelijkheden. Dat is Service Mode Innovatie en Talent in één!

Korte Baan 35, 2632 GL Nootdorp


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227763&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9767773&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227765&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>