Verbazing en ergernis over afplakken sponsoren Kermisweek
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227763&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo telstar-online.nl

Verbazing en ergernis over afplakken sponsoren Kermisweek

  •   3134 keer gelezen   Actueel

Nootdorp - Ondernemers, inwoners en politici hebben vol verbazing gereageerd op het afplakken van de logo's van de hoofdsponsors van de Nootdorpse Kermisweek. De organisatie is door de gemeente verzocht geen reclame-uitingen op de borden te plaatsen, omdat dit in strijd is met de APV. 

De lokale partij Gemeentebelangen heeft met verbazing kennisgenomen van deze maatregel: "Realiseert het college zich dat dit evenement, dat de saamhorigheid en spankracht binnen Nootdorp vergroot, alleen georganiseerd kan worden via sponsors, aangezien er geen subsidie wordt gegeven door de gemeente?", zo schrijven ze in een brandbrief aan het College van Burgemeester en Wethouders. "Wie heeft het besluit tot afplakken genomen?", wil men weten.

Uitermate kinderachtig
Ook op social media snapt men niets van de actie. Een van de organisatoren vraagt zich hardop af waarom rondom het gemeentelijke Dobbe Lentefestival wel volop bedrijven werden gepromoot: "Mag dit wel?", schrijft vrijwilligster Sissy Buitelaar. Voorzitter van de OVPN, Arthur Venselaar schrijft: "Natuurlijk! Waarom zou je bedrijven die bijdragen aan de leefbaarheid van het dorp ook 10 cm ruimte geven op een bord dat er toch al staat. Klopt dit écht gemeente? Ik vind het uitermate kinderachtig en een klap in het gezicht van de organisatie en de ondernemers."

Zonder sponsoren geen vertier
De bekende lokale sportfotograaf Sander de Hollander laat weten: "Weer een actie van de gemeente Pijnacker-Nootdorp om lokale initiatieven om zeep te helpen. Zonder sponsoren geen vertier voor de inwoners", zo schrijft hij. Dorpsgenoot Gabriëlle van der Kraan: "Eerlijk gezegd vind ik de APV van de gemeente enorm betuttelend en ook zeer streng". Arnie van Wingerde: "Op deze manier jaagt de gemeente alles naar de Filistijnen, deze bedrijven zullen zich vast nog wel twee maal bedenken voor de toekomst dus."


Brief Gemeentebelangen aan College van Burgemeester en Wethouders

Vanuit de media heeft onze fractie kennis genomen van het feit dat de hoofdsponsors van de Nootdorpse Kermisweek op de aankondigingsborden afgeplakt dienen te worden met een beroep op de APV.

Onze fractie heeft hier de volgende vragen over:

Kunt u aangeven op basis van welk artikel in de APV het college eist dat de hoofdsponsors niet op de aankondigingsborden mogen worden vermeld?

Wie heeft het besluit tot afplakken genomen?

Kunt u aangeven of er verleden jaar ook sponsoren op de aankondigingsborden stonden? Is er verleden jaar ook geëist dat de namen van de hoofdsponsors moesten worden afgeplakt? Zo nee, wat is de reden dat er nu wel wordt gehandhaafd?

Is het APV sinds verleden jaar op dit specifieke punt gewijzigd?

Waarom is er in het contract met de externe partij, waar het college naar verwijst, geen uitzondering gemaakt voor lokale evenementen, omdat deze evenementen belangrijk zijn voor de sociale binding binnen de gemeente? En omdat het reclame maken door de hoofdsponsors ten goede komt aan dit maatschappelijke doel?

Realiseert het college zich dat dit evenement, dat de saamhorigheid en spankracht binnen Nootdorp vergroot, alleen georganiseerd kan worden via sponsors, aangezien er geen subsidie wordt gegeven door de gemeente?

Is het college het met ons eens dat (hoofd)sponsors nodig zijn om soortgelijke  sociaal maatschappelijk belangrijke evenementen binnen onze gemeente  te kunnen organiseren?

Realiseert het college zich dat het verbieden van het vermelden van de hoofdsponsors er mogelijk toe zal kunnen leiden dat sponsors afhaken, waardoor dit jaarlijkse traditionele evenement niet meer kan worden georganiseerd?

Waarom wordt de mogelijkheid tot het maken van gratis reclame beperkt tot maximaal 20 0-display's?

Welke mogelijkheden ziet het college om deze neerwaartse lijn te kunnen doorbreken om sponsors te kunnen blijven aantrekken en de traditionele Nootdorpse Kermisweek te kunnen blijven organiseren?


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227763&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9767773&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227765&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>