Troepeninspectie langs de Schimmelpenninck van der Oyeweg.
Troepeninspectie langs de Schimmelpenninck van der Oyeweg.

Koffieclub Delfgauw nu ieder jaar uitstapje

Actueel 2.247 keer gelezen

Met medewerking van de Oldtimerclub van Arie en Agnes van der Burg heeft de Koffieclub Delfgauw tegenwoordig ieder jaar een leuk uitstapje. Voor de tweede keer in successie gingen de deelnemers aan de tweewekelijkse koffiemeeting in het Kerkelijk Centrum Delfgauw in allerlei oude auto's een leuk ritje maken. Dat was vorige week dinsdag 16 juli en de bestemming was deze keer Wassenaar. Daar werd na een schitterende rondrit door het veelzijdige Wassenaar bij een leuke gelegenheid met de naam WEI de lunch gebruikt en vervolgens de terugtocht aanvaard.

Er waren rond de twintig oude auto's actief en daarbij gingen Arie en Agnes van der Burg met 'opperhoofd' Nel Hazeu-Kemp voorop in de prachtige oude Amerikaanse Plymouth uit 1948 die een aantal jaren terug ook is ingezet om de Tuinderweg officieel geopend te krijgen. Ook een Telstar-correspondent reisde mee met deze prachtige oude auto waar niet eens gordels in zitten. Dat hoeft ook niet echt met een gemiddelde snelheid van een kilometer of dertig met uitschieters tot hooguit vijftig. Bij de opening van de Tuinderseweg zat toenmalig wethouder José van Egmond aan de zijde van een glunderende Arie van der Burg die onlangs ook nog met al zijn 'oldtimervrienden' in actie kwam voor een Sponsorrit voor Marlika de Hoog die nu in Moskou een stamcelbehandeling ondergaat tegen MS. Het leuke van deze Oldtimerclub is de enorme variatie aan oude auto's en hun eigenaren. De rij werd gesloten met een oude Jeep van de familie Bijl uit Oude Leede. Volvo's, Buicks, maar ook oude Eendjes reden mee. Komkommerkweker Han van der Helm uit Nootdorp was er voor het eerst ook bij. Vaak gunt Han zich geen tijd, maar nu had hij er zelfs een lange broek voor aangetrokken. In totaal was er een gezelschap van bijna tachtig mensen. Start en finish waren dus in het Kerkelijk Centrum Delfgauw. Vorig jaar gingen de mensen meteen na terugkomst naar huis. Een evaluatie had uitgewezen dat een cooling down met een glaasje of een flesje beter was voor de verwerking! En dat bleek inderdaad het geval!

De Koffieclub Delfgauw is zeven jaar geleden een beetje toevallig ontstaan en zo is het ook met de nu jaarlijkse Oldtimerrit gegaan. Iedere senior is tweewekelijks op dinsdagmorgen welkom in het Kerkelijk Centrum voor een kopje koffie met wat erbij, een beetje heen en weer praten en vervolgens eventueel nog een borreltje. Geen spelletjes, geen stichtelijke verhalen, maar alleen gezellig ouwehoeren! Dat is zo ongeveer het motto. Je hoeft niet uit Delfgauw te komen en katholieken en nog anders denkenden; ze zijn allemaal welkom! Voor veel mensen die wat meer alleen zijn dan vroeger, is het een leuke samenkomst. Toen de Koffieclub Delfgauw vijf jaar bestond was er een uitstapje naar De Tuinderij. De bedoeling was dat bij het tweede lustrum weer zoiets zou zijn, maar toen kwamen Arie van der Burg en Nel Hazeu elkaar tegen bij een verjaardag. Het gevolg was dat vorig jaar voor het eerst een Oldtimerrit werd gemaakt en dat beviel zo goed dat het nu een jaarlijks gebeuren is. Wie ook wil aansluiten bij de Koffieclub Delfgauw moet nu even geduld hebben. Het is nu zomerstop maar in september gaat het feest weer beginnen!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant