Gijs gewond naar dierenarts
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227763&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo telstar-online.nl

Gijs gewond naar dierenarts

  •   2206 keer gelezen   Actueel

Lieve dierenvrienden, de omwonenden van de Zegge te Nootdorp vragen aandacht voor het volgende:

Aan de Zegge (Achter het Raadhuis) te Nootdorp is een schitterende waterpartij gelegen. De water partij is voor zien van rietoevers en deels voorzien van natuurlijk oevers. Het veldje daarvoor wordt gebruikt door mensen die hun hond uit willen laten. De mensen die hier regelmatig komen weten dat er Muskus eenden rondlopen en een Witte gans (Gijs) Gijs stekkert hier al minimaal 21 jaar rond, doet niemand kwaad en is dikke vrienden met de Muskus eenden. De Eenden en natuurlijk Gijs worden verzorgd, om het bestand niet te ver uit te laten lopen qua aantallen.

Ruud van "Nootdorp- Ducks" geeft hier zijn grootste zorg aan en houdt zowel Gijs en de Eenden in de gaten en waakt onder meer over hun gezondheid. Daarnaast zijn de omwonenden van de vijver oor en oog voor Ruud als er iets mis met de eenden of met Gijs. Gijs eet uit de hand en komt regelmatig langs voor een stukje brood.

Maandag 24 juni laat in de middag of avond was het op het veldje rumoerig i.v.m. de warmte. Later op die avond werden wij geattendeerd door iemand dat het niet goed ging met Gijs. Wij hebben geprobeerd om Gijs te benaderen, hetgeen niet lukte. Wel konden we van afstand zien dat er bloed aan de rechterzijde van Gijs zat. Wij hebben Ruud (Nootdorp-Ducks) gebeld want hij kent Gijs goed en kan de Gijs goed benaderen. Nadat Ruud, Gijs onder controle had bleek er een gat in Gijs zijn borst te zitten, zo groot als een vuist! Op het veldje ter hoogte van de vlonder lag een hoeveelheid ganzenveren en een stuk huid.

Ruud heeft Gijs onder zijn arm genomen en we zijn naar dierenarts Hogendoorn in Pijnacker gereden, alwaar Gijs werd onderzocht. Bij de dierenarts bleek er een grote scheurwond aanwezig te zijn en een deel van Gijs zijn huid met veren waren weg. De dierenarts kon met veel kunst en vliegwerk de wond hechten. Daarnaast heeft Gijs antibioticum gekregen. Gijs verblijft nu bij de dierenarts, want Gijs kan, op dit moment niet terug in het water i.v.m. met bacteriën. Zowel Ruud als wij gaan dagelijks bij Gijs op bezoek om hem te verzorgen en schoon water te geven, in de hoop dat de wond goed geneest. Daarna zal Gijs waarschijnlijk naar de Vogel en Egelopvang gaan om weer aan te sterken. Op dit moment is het zaak dat de wond dicht gaat, zodat er geen vuil en andere zaken bij Gijs naar binnen gaan. En dan in de hoop dat Gijs dit allemaal overleeft.

Waarom vragen wij uw aandacht!

Gezien het letsel aan Gijs lijkt het erop dat hij is aangevallen door een hond. Maar misschien heeft hij onder een fiets of scooter gezeten. Wij weten het niet.
Graag willen we in contact komen met mensen die iets hebben gezien of gehoord. Mogelijk mensen die op die avond op het vlondertje hebben gezeten, of mogelijk een visser. Wel is duidelijk, gezien de plaats van de aangetroffen veren, dat daar iets ernstigs gebeurt moet zijn.

Heeft u iets gezien of gehoord, dat mogelijk in verband staan met de verwonding van Gijs, horen wij graag van u. Dit kan rechtstreeks naar ons, via Nootdorp-Ducks of via de redactie van dit blad/site. Dit mag met naam en toenaam maar ook anoniem.

Overigens zijn er natuurlijk onkosten van de dierenarts en de verzorging, mochten er mensen zijn die hier een bijdrage aan willen doen, zou dat welkom zijn. Gijs is niet van ons, maar van iedereen. Ook houdt Gijs je wel eens uit je slaap, dan is daar een reden voor. Want hij is en blijft (hopen we) waaks. Op die manier kunt misschien iets terug doen voor hem.

Voor degene die ons informatie geeft die kunnen helpen met het oplossen van dit verhaal, hebben een zomerse verrassing in petto. Mail tips naar info@nootdorp-ducks.nl.

Verdrietige buurtgenoten


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227763&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9767773&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227765&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>