[VIDEO] Kinderen geëvacueerd tijdens jeugdkamp
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227763&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo telstar-online.nl
VIDEO

Kinderen geëvacueerd tijdens jeugdkamp

  •   2338 keer gelezen   Actueel

Pijnacker - Afgelopen weekend organiseerde  Oliveo Gymnastiek alweer voor de vijfde keer het gymweekend in de Tinteltent in Pijnacker. "Op het terrein stonden vier legertenten klaar voor de 62 kinderen die met ons meegingen", vertelt de leiding. Het thema dit jaar was: 'Net als in de film'.

Om 19.00 uur kon het gymweekend beginnen na alle ouders uitgezwaaid te hebben en de bedden opgemaakt, werd er begonnen met de kennismakingsspelletjes. "Want het is wel leuk om de anderen ook te leren kennen", zegt mede-organisator Marleen van der Velde. Na dit spel was er voor de jongste kinderen een mini-speurtocht uitgezet en de oudste kinderen gingen Bingo spelen.

"Ondertussen merkten we dat de wind wat aan het toenemen was, maar niet verontrustend. Toen de jongste kinderen terugkwamen gingen de oudste op pad voor hun speurtocht in het bos. De jongste gingen naar bed en rond 23.30 uur was het stil in de tenten en sliep iedereen. Het begon te regenen en de wind ging nog meer toenemen gelukkig kwamen ook de oudste kinderen terug van hun spooktocht en gingen naar bed ook zij vielen al vrij snel in slaap", vervolgt ze.

Gedurende de nacht werd de wind heftiger en kreeg ook grip op de tenten. Om 3.00 uur was de wind zo fel geworden en stonden de tenten steeds minder stevig, daarom werd er besloten om alle kinderen te laten slapen in de Tinteltent. Na een korte verbouwing binnen is het uiteindelijk gelukt om 62 kinderen binnen te krijgen in de Tinteltent. De meesten voelden hun kussen en vielen gelijk weer in slaap. De volgende ochtend vonden de kinderen dat het een gezellig slaapfeestje was geweest en dat ze dat wel vaker wilden.

Na een inspectie aan de tenten werd er besloten om het gymweekend met een nacht in te korten, omdat er echt niet meer geslapen kon worden in de tenten. Het programma werd iets aangepast en alle ouders werden op de hoogte gesteld. Iedereen had begrip voor deze verandering in het programma. De kinderen vonden het wel jammer, want die hadden het prima naar hun zin.

Marleen: "Na het ontbijt werd er een spel Vier op een rij gedaan. 's Middags kregen alle kinderen patat wat op de tafels werd uitgestrooid... zelf de mayonaise en ketchup werd op de tafel gespoten. Hierna was er een knutselactiviteit: popcornbakjes versieren... om 15.00 uur stond de bus er om de kinderen naar de turnhal De Zijde te brengen. In de tussentijd kwamen de ouders om de spullen van de kinderen op te halen. De wind was ook weer toegenomen met behulp van ouders zijn alle spullen van de kinderen  uit de tenten gehaald en in het clubhuis neergezet. Hierna is er met een aantal enthousiaste ouders en de eigenaar van de tenten besloten om de tenten af te breken. Toen de kinderen terug kwamen was er een broodje knakworst voor alle kinderen."

"Hierna begon de talentenjacht en werden we verrast met zang, muziek en dans aansluitend was er nog een korte disco. Om 21.30 uur waren de ouders er om iedereen op te halen nog één keertje de kampdans en alle kinderen gingen weer naar huis lekker in hun eigen bed slapen zonder die vervelende wind. Nog een bedankje voor AH Ackershof en Bakkerij Rijnbeek voor hun sponsorbijdrage aan het Gymweekend", benadrukt Marleen.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227763&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9767773&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227765&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>