[UPDATE] Oktoberfest Nootdorp nu zelfs twee dagen
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227763&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo telstar-online.nl
Op vrijdag 11 en zaterdag 12 is het Oktoberfest in Nootdorp. Op vrijdag is het voor bedrijven en organisaties.
Op vrijdag 11 en zaterdag 12 is het Oktoberfest in Nootdorp. Op vrijdag is het voor bedrijven en organisaties.
UPDATE

Oktoberfest Nootdorp nu zelfs twee dagen

  •   3640 keer gelezen   Actueel

Het eerste enige echte Oktoberfest van Pijnacker-Nootdorp was vorig jaar zo'n enorm succes dat organisator Piet Vergeer van het Witte Paard heeft besloten het feest dit jaar over twee dagen te spreiden. Op vrijdag 11 oktober is de business edition voor bedrijven en organisaties onder de noemer: Oktoberfest Oostland. En op zaterdag 12 oktober is net als vorig jaar de algemeen toegankelijke versie van het Oktoberfest. Piet Vergeer en David Schut geven tekst en uitleg.

Piet Vergeer vertelt eerst over zijn eigen ervaringen met de echte Duitse Oktoberfesten waar hij met een aantal vrienden en collega-ondernemers al meerdere jaren steevast naar toe gaat. "Geweldig vind ik het zoals het in Zuid-Duitsland gevierd wordt. Toen ik het plan opvatte om het hier in Nootdorp te organiseren, was mijn eerste gedachte: het moet zo veel mogelijk lijken op de echte Oktoberfesten. Dus de feestgangers komen verkleed in Lederhosen en alles wat daar bij hoort. En ze krijgen bier in pullen en typische Duitse etenswaren, zoals Schnitzel en Bratwurst voorgeschoteld, met daarbij echte Duitse muziek."
Toen Piet Vergeer zijn plan voor een Oktoberfest vorig jaar via deze krant wereldkundig maakte en kort daarna de kaartverkoop van start ging, was het Oktoberfest binnen een paar dagen stijf uitverkocht. Telefoon en mailbox stonden roodgloeiend en het werd ook een geweldige happening met allemaal mensen uit Pijnacker-Nootdorp zelf.

Piet: "Het sloeg geweldig aan. Ja waarom? Ik denk omdat het iets nieuws was en omdat veel andere festiviteiten van de haak zijn gevallen, zoals de Oranjefeesten in Pijnacker en de 12 Inch Race. Dat was ook carnaval en eigenlijk is het Oktoberfest dat ook een beetje. Er waren maar een paar mensen niet verkleed en die hadden daar eigenlijk meteen spijt van."
Vergeer had vorig jaar al in zijn achterhoofd om het feest over twee dagen uit te smeren maar hij wilde eerst zien hoe het zou aanslaan. Toen het een succes werd, wist hij meteen dat hij naast de gewone zaterdag op de vrijdag ervoor een Business Edition erbij ging doen.

David vertelt: "Wij denken dat het voor bedrijven, organisaties en instellingen een geweldige gelegenheid is om met elkaar één of meer tafels te bestellen en met medewerkers, collega's of zakenrelaties een leuke Duitse avond te beleven. We sturen alle bedrijven en aanverwante organisaties in Pijnacker-Nootdorp met tien personeelsleden of meer een informatiepakketje. Dat krijgen ze morgen in de bus en dan verwachten we dat de mailbox en de telefoon kort daarna rood gaan gloeien. Men kan een tafel voor acht personen reserveren à 55 euro per persoon. Daarvoor hebben de mensen een geweldige avond met de liveband Wir Sind Spitze, DJ Jerome en DJ Wunderbar, die we vorig jaar ook in huis hadden. Die jongen neemt de hele tent geweldig op sleeptouw."

Bij de prijs is een uitgebreid Duits menu inbegrepen. De drank staat daar los van, maar het Witte Paard heeft voor alle tafels een passend drankarrangement. Piet vult aan: "De inloop is vrijdag om 17.00 uur; we beginnen om 18.00 met de maaltijd uur en het feest duurt tot 22.30 uur. De ervaring leert dat bij de meeste mensen dan het beste er wel van af is." Voor de Business Edition kunnen bedrijven en organisatie bellen of mailen naar het Witte Paard: 015 – 310 9180 of info@wittepaard.nl. De kaartverkoop voor de zaterdag begint komend weekend. De kaartverkoop van het zaterdagoktoberfest verloopt online. Piet en David vertellen dat het zaterdagfeest net als vorig jaar weer begint om 16.00 uur en doorgaat tot 23.30 uur.

www.wittepaard.nl/oktoberfest

Update
Inmiddels zijn alle tafels weg, en nog maar enkele losse entree kaarten beschikbaar. Voor het Business event van de vrijdag zijn nog wel tafels beschikbaar.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227763&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9767773&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227765&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>