Nog geen aanhoudingen bij autobrand Delfgauw
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227763&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo telstar-online.nl

Nog geen aanhoudingen bij autobrand Delfgauw

  •   2871 keer gelezen   Actueel

De politie is nog volop bezig met het onderzoek naar een autobrand die gisternacht woedde in de Pottenbakkerstraat in Delfgauw.

De politie kreeg donderdag 9 mei rond 0.45 uur een melding van een voertuigbrand in de Potterbakkerstraat in Delfgauw. Toen politiemensen daar arriveerden, gedroeg volgens de politie een 46-jarige Delfgauwenaar zich opstandig richting de hulpverleners. Ook vernielde de man een fotocamera. De betrokken persoon is aangehouden maar daarna heengezonden.
De politie gaat uit van brandstichting. In het onderzoek naar de brand heeft de politie nog geen verdachte aangehouden.

Een buurtbewoner ontdekte de brandstichting en belde de brandweer, zo meldde District 8. Hij kon nog net een auto op hoge snelheid zien wegrijden. De brandweer kwam met spoed ter plaatse.

Het busje stond dicht tegen een woning geparkeerd, waardoor de hoge vlammen al snel voor veel schade aan de woning zorgden. Via een raam kwam de brand in de woning terecht, maar richtte aldaar weinig schade aan. De brandweer had het vuur snel onder controle.

Al snel kwamen veel omstanders op de brand af. Bij een man - volgens omstanders de eigenaar van de bus en de woning -  liepen de emoties hoog op. De politie had moeite de bewoner en  andere omstanders in de hand te houden.

Op een gegeven moment werden ook fotografen belaagd. Eén fotograaf werd geslagen en zijn camera werd vernield. De politie hield – zoals gezegd – de betrokken man aan. Ook hierbij liepen bij omstanders de emoties hoog op.

De politie riep versterking op. Na de komst van meerdere politieauto's keerde de rust in de straat terug. Volgens het AD, dat zelfs van een aanslag spreekt, heeft de betrokken fotograaf aangifte gedaan van de vernieling van de camera. Het  busje is uitgebrand en de politie heeft sinds gistermorgen de zaak in onderzoek maar de brandstichter(s) nog niet kunnen aanhouden. (foto District 8)


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227763&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9767773&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227765&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>