Afbeelding

Tweeling uit Nootdorp in "Saved By the Bell"

Actueel 2.943 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - Roman en Robine zijn pas elf jaar oud, maar hebben het lef van een doorgewinterde journalist. Ze kwamen dan ook vrij gemakkelijk door de casting voor het nieuwe televisieprogramma "Saved By the Bell" op SBS6 waarin ze bekende Nederlanders allemaal vragen mogen stellen.

Het mondige tweetal zit op basisschool De Vijver in Den Haag, maar woont al een tijdje in Nootdorp. "Volgend jaar gaan ze naar de middelbare school", zegt moeder Martine Kettenis. Sportief zijn de Nootdorpertjes ook, want broer en zus voetballen allebei bij DSVP. Ondanks de drukke leventjes, is er ook nog tijd voor een heuse televisiecarrière. "Toen ik de oproep zag, dacht ik: dit wil ik samen met mijn broer gaan doen! Hij was meteen enthousiast." De opnames zijn inmiddels achter de rug. "Phoe! Eens even denken. Dylan Haegens, Gerard Ekdom, Frank en Ronald de Boer, Ronnie Flex, André Hazes, Freek Vonk en Youp van 't Hek", zegt Robine op de vraag welke BN'ers er allemaal voorbij zijn gekomen. "Oja! En Peter R. de Vries. Die was trouwens helemaal niet saai, maar onwijs aardig."

Roman was het meest fan van Dylan Haegens. "Een bekende YouTuber", legt hij uit. "Hij had een gaaf jasje aan. Dat heb ik gewoon tegen hem gezegd." Robine had het programma-format al snel door: "De tactiek is om zo brutaal mogelijke vragen te stellen, want ze nemen heel lang op, maar laten alleen de leukste momenten zien. Je moet dus opvallen. Ik schaamde mij achteraf wel, maar ik heb aan Gerard Ekdom gevraagd: welke muziek zet je aan als je samen met je vrouw in bed ligt?" Roman ziet een carrière bij de televisie wel zitten. "Ik wil cameraman worden of profvoetballer." Zijn zus ziet het televisiewerk ook wel zitten. "Maar dan moet het wel een leuk onderwerp zijn." Of de lokale tv-sterren ook rijk zijn geworden van de deelname aan "Saved By the Bell" laten ze in het midden. "Daar ging het ons niet om", besluit Robine.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant