De delegatie bestond uit lokale, regionale, landelijke én Europese bestuurders.
De delegatie bestond uit lokale, regionale, landelijke én Europese bestuurders.

Afgevaardigden CDA op bezoek in Oostland

Actueel 528 keer gelezen

De grootste thema's voor de wisselwerking tussen de provincie Zuid-Holland en de gemeenten Pijnacker-Nootdorp en Lansingerland zijn de bereikbaarheid, met name de N209-verbinding met Rotterdam, en de warmterotonde waarmee restwarmte uit het havengebied naar voornamelijk de glastuinbouw wordt gebracht.

Dat bleek tijdens het werkbezoek van het CDA Zuid-Holland op vrijdag 14 december. Na een presentatie bij de Wageningen University & Research (WUR) over het lopende onderzoeksprogramma binnen de glastuinbouw in Bleiswijk maakte de CDA-delegatie een rondrit langs kenmerkende locaties in de regio. De delegatie bestond uit leden van Provinciale Staten, CDA-vertegenwoordigers van de betrokken gemeenten, Tweede Kamerleden en een Europarlementariër. "We hebben thema's behandeld die niet alleen lokaal of regionaal aan te pakken zijn," aldus Janneke Verwijmeren, fractieleider CDA Pijnacker-Nootdorp.

"Het is dan natuurlijk schitterend om te zien dat onze politici vanuit alle lagen, van lokaal tot Europa, hier vertegenwoordigd zijn en in wisselende samenstellingen kunnen klankborden. Om de thema's te bespreken en om het onderlinge netwerk te vergroten, zodat we deze thema's samen beter kunnen oppakken." Het werkbezoek werd afgesloten met een bezoek aan Nootdorp, waar onder andere de herstructurering van oudere glastuinbouwgebieden en de Holland Railterminal aan bod kwamen.

Uit de krant