Marcel, Henk, Hans, Evert en Martin kwamen tezamen bij Bink 36.
Marcel, Henk, Hans, Evert en Martin kwamen tezamen bij Bink 36.

Optredens in De Trucker met prominente rockers

Actueel 1.263 keer gelezen

Deze maand bestaat De Trucker precies 45 jaar. Om dit te vieren is er een uitgebreid programma op 17 maart. Onder meer drie Haagse Rock 'n Roll helden doen er een bruisend optreden.

Gezeten op het podium van Bink 36 in de Haagse Binckhorst vernemen onze dorpsgenoten Marcel 'Bizarro'- Mulhuyzen - organisator van dit jubileum evenement - én popjournalist Martin Reitsma de plannen van Evert Nieuwstede van Urban Heroes, Hans Vandenburg van Gruppo Sportivo en Henk Koorn van Hallo Venray. Evert vertelt: "We kijken uit naar het optreden in De Trucker. We hebben er vroeger alle drie al vaker gespeeld met onze bands. Het was iedere keer weer 'kickuh' voor dolenthousiast publiek. De Trucker is toch het 'Paard van Troje' van Pijnacker-Nootdorp. Ze bestaan dit jaar 45 jaar. Een mooie aanleiding voor dit gezamenlijke unplugged optreden. We spelen alle drie eigen werk. Ik speel onder meer een medley van Urban Heroes/Boom Boom Mancini. Maar we doen ook enkele nummers samen. Zo doe ik met Hans het nummer 'Psycho Killer' van Talking Heads en met zijn drieën het nummer 'Hurricane' van Bob Dylan."

'Ik heb een platenlabel 'It's Your Record!' waarop ik de afgelopen jaren albums heb uitgebracht van veelbelovende nieuwe acts. Een van die talenten is singer-songwriter MARS waarvan ik in 2018 ook nieuw werk uitbreng. Met Urban Heroes nemen we van tijd tot tijd een nieuw nummer op. We hebben nog een album liggen - opgenomen in de Parkroad Studio - dat we misschien nog dit jaar uitbrengen. We gaan wellicht ook nog een tour doen. Begin dit jaar scoorde Urban Heroes nog een verrassende radiohit (no. 8) met de single 'Hot Tub'. Op 22 april 1989 stonden we met Urban Heroes samen met een jonge Candy Dulfer in De Trucker. McMiker G deed toen ook nog spontaan mee, hij had een wereldhit met 'Holiday Rap'."

Gruppo Sportivo speelde in oktober 1989 ook al eens in De Trucker. Het was in die tijd de duurste band die ooit in deze poptempel speelde. Hoewel het aantal bezoekers tegenviel was het muzikaal een groot succes. Zanger Hans Vandenburg komt eind april met een nieuw album van zijn band Gruppo Sportivo en gaat weer toeren. Hij vertelt: "De harde kern is weer bij elkaar, samen met Lies Schilp en Inge Bonthond, ook wel bekend als de Bombita's. We beginnen na wat try-outs officieel op 28 april in de Boerderij in Zoetermeer, dan is ook de release van ons nieuwe album 'GREAT'. We gaan op het album opnieuw de diepte in. Het is heel intens, ook om te mixen. Terug naar de tijd van plaatwerk zoals 'Back to 78' en '10 Mistakes', maar dan met een eigentijdse sound. Bijvoorbeeld een nummer over cockroaches (kakkerlakken) en een nummer over het ouder worden: 'Over The Hill'. Het is af en toe een geworstel als je ooit grote hits en bekendheid hebt gehad. Je krijgt dan soms dat gezeur van: 'vroeger vond ik jullie muziek leuker' en 'kun je 'dit of dat' niet weer gaan spelen'." Evert haakt daarop in en zegt: "Het geheim is the right time, right place. Toen was het raak! Dat komt niet meer terug. Hans: popmuziek is economie geworden."

Henk Koorn stond in juni 1997 met zijn band Hallo Venray eveneens in deze poptempel voor een enthousiast publiek. Nummer als Hot Pants, Building en The Beach deden het goed toen. Hij komt dit jaar met nieuw plaatwerk en zegt: "Ik ben ook met diverse andere bands aan het opnemen. We gaan ook weer het land in om optredens te gaan doen. Ons laatste album werd wisselend ontvangen, het was een extreem harde plaat, als artiest wil je alle hoeken en gaten opzoeken. Dat vinden mensen soms moeilijk. Maar we hebben ons artistieke hart gevolgd."

Het programma voor a.s. zaterdag in de Trucker is van 12.00 - 17.00 uur: Platen- en CD beurs. Van 17.00 tot 21.00 uur: de reünie. Voor slechts €10 extra heb je volledig verzorgd avondeten. Wel vooraf kaartje kopen. Mocht je dieetwensen hebben geef die dan even per mail door via info@detrucker.nl Vanaf 21.00 uur spelen de Nederpophelden 'Unplugged' Meer info: www.detrucker.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant