Bewoner Ackershof dient WOB-verzoek in vanwege hoogbouwkwestie Rabo-locatie
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227763&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo telstar-online.nl
Wim van Rijswijk heeft inmiddels een heel dossier, maar de boeteclausule nog niet in handen.
Wim van Rijswijk heeft inmiddels een heel dossier, maar de boeteclausule nog niet in handen.

Bewoner Ackershof dient WOB-verzoek in vanwege hoogbouwkwestie Rabo-locatie

  •   3635 keer gelezen   Actueel

Pijnacker - Als er iemand in Pijnacker verstand heeft van rechtspraak dan is het wel Wim van Rijswijk. De voormalig adviseur van de Raad voor de Rechtspraak, heeft zich daarom helemaal vastgebeten in het dossier rondom de beoogde bouw op de Rabobank-locatie aan het Emmapark.

Enerzijds gaat hij op persoonlijke titel de strijd aan, maar bovenal als voorzitter van de VVE, die de belangen behartigt van de bewoners boven winkelcentrum Ackershof 2. Van Rijswijk is stellig: "Wethouder Jaap van Staalduine heeft de raad onjuist geïnformeerd. Hij heeft destijds meermaals gezegd dat hij met alle omwonenden heeft gesproken. Dat is gewoon een leugen."

De kwestie draait zoals gezegd om de voormalige Rabobank-locatie in het hart van Pijnacker. Dat er gebouwd moet worden vinden de bewoners geen probleem. Maar vooral de hoogte van de nieuwbouw is een doorn in het oog. "Vier hoog", zegt Van Rijswijk. "Dat betekent dat je straks bij elkaar op het bord eten zit te kijken. Daarnaast is het uitzicht weg, heb je geen zon meer en dan zwijgen we nog maar over de tochtstroom die je krijgt met dergelijke hoogbouw."

Vorige week dinsdag was er een informatieavond op het gemeentekantoor. "Wij zijn met zo'n 50 bewoners naar de avond toegegaan. Tja, er was feitelijk geen nieuws. Alles wat werd getoond staat nog ter discussie, maar de hoogte van het gebouw niet. Dat is toch vreemd?" Van Rijswijk vermoedt dat de gemeente toezeggingen heeft gedaan aan projectontwikkelaar ABB over de hoogte van het pand. "En als ze daar vanaf willen, dan moeten ze planschade betalen. Nou, dat is dan maar zo. Daar is vast een potje voor te vinden, sterker nog: daar is een potje voor", vindt Van Rijswijk.

Hij wil precies weten wat de boeteclausule omvat en heeft de stukken opgevraagd bij de gemeente. "Dan krijg je dus meteen nul op rekest, maar dan hebben ze aan mij een verkeerde. Ik heb meteen een WOB-verzoek ingediend. Voorlopig heeft de gemeente zes weken uitstel gevraagd. Toch heb ik goede hoop dat ik de stukken krijg. Mijn advocaat zegt dat het hoogst opmerkelijk zal zijn wanneer de gemeente geen ontsnappingsclausule heeft opgenomen in het contract."

Van Rijswijk hekelt de houding van de wethouder en de gemeente. "Jaap gaat in maart met pensioen, maar dit gebouw staat er nog wel honderd jaar." Een gang naar de rechter sluit hij niet uit. "Desnoods gaan we door tot de Raad van State", besluit hij.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227763&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9767773&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Poll

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227765&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>